Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Vi tager 70 år mere – ikk' piger?

En helt utroligt veloplagt jubilæumskoncert satte lørdag et festligt punktum for Kvindelige Marineres Musikkorps’ første 70 år. Skøn musik, gæsteoptræden og overraskende talent for underholdning rullede sig ud under dagens koncert i Stærekassen.

06-10-2018

 

Tekst: Ninna Falck • Foto: Bjarne Olsen

 

Art déco hedder byggestilen, som præger den farverigt dekorerede ’Stærekassen’ i København.
Marcher, sømandsviser og danske sange hedder de muntre musikstilarter, som Kvindelige Marineres Musikkorps serverede for deres store publikum ved lørdagens koncert.
- Og stilarterne klædte hinanden ved et brag af en jubilæumsmarkering, der bød på flere overraskelser.

 

Eventyrlig ramme

Allerede ved ankomsten til Stærekassen var stemningen lagt. Veloplagte toner fra Hjemmeværnets Tamburkorps Vestegnen lokkede både aftenens gæster til samt en stribe Københavnere og turister, som lagde vejen forbi.

 

I den smukke Stærekassens koncertsal sad gæsterne godt i de røde plysstole ned mod scenen, hvor de kvindelige musikere og deres uundværlige dirigent, Jacob Lange, leverede et medrivende program, som vil gå over i historien.

 

Læs videre under billedet ...

 Martin Roy Wade og Louise Skov Brøndum synger 'Skibet skal sejle i nat' 

 

Fest, fest, fest …

Nu kan Kvindelige Marineres Musikkorps udmærket selv stå for den musikalske underholdning. Men de havde i dagens anledning krydret med herlig gæsteoptræden af sanger Martin Roy Wade, som med sin fyldige stemme gjorde lykke ved en række populære sømandsviser – og her ikke mindst ’Admiralens vise’, hvor sangeren optrådte i et sjældent pimpet admiralskostume.

 

Og pigerne i orkesteret viste hidtil ukendte talenter. Først og fremmest Louise Skov Brøndum, der sang ’Skibet skal sejle i nat’ og ’Alle Sømænd er glade for piger’ smukt sammen med Martin Roy Wade, og så leverede hun en fantastisk pebermø i ’Sømanden Will Den Fromme’. Ellers var der overraskende muntre indslag undervejs med 'uniforms-modeshow', 'den dansesyge rengøringsdame', 'pigerne med cafévognen'' osv., som satte fut mellem – og under – orkestrets mange skønne klassikere inklusive dirigentens eget værk ’Marinehjemmeværnets 60 års jubilæumsmarch'.

 

Læs videre under billet ...

Rengøringsdamen var ikke imponeret af, at der blev spillet koncert, men hun ville gerne danse 

Nu var det jo jubilæum, og den slags kræver et par ord med på vejen. De blev veloplagt leveret af næstformand i Brøndbys Marineforening, Kim v. Wowern. Han fik fortalt om orkesterets lange historie helt tilbage til 1948 og kvindekorpset ’Kvindelige Marinere’. Han kom også omkring Marinehjemmeværnet og de mange ’usynlige’ opgaver, som værnets frivillige leverer for Forsvaret og Samfundet. Og her kommer Kvindelige Marineres Musikkorps jo så ind, som meget synlige og positive ambassadører for de aktive gaster i de grå fartøjer og gummibådene.

 

Det bedste til alle vores venner

Salen var godt fyldt op med musikkorpsets mange gode venner. Ansatte og frivillige fra Marinehjemmeværnet, Søværnet og Hjemmeværnet • rigtig mange gode venner fra Danmarks Marineforening • tidligere musikanter fra korpset og selvfølgelig en lang række af musikernes stolte ægtemænd og børn.

 

En særlig håndfuld venner var samtidig aftenens overraskelse. Bedst som man troede, at nu kunne det ikke blive mere festligt, så marcherede 24 musikere fra Søværnets Tamburkorps ind på scenen. De leverede to medrivende stykker med sang, swing i hofterne og en virkelig smittende rytme.

 

Hele festforestillingen blev rundet af med, at Kvindelige Marineres Musikkorps og Søværnets Tamburkorps spillede ’Den Kongelige Danske Marines honnørmarch’ og den helt uundværlige ’Anchors Aweigh’, så det 70-årige orkester var ved at lette taget på den 17 år ældre bygning.

 

Flotillechef Anita Skov Jensen havde god grund til at være stolt, da hun rundede aftenen af med en kærlig tale til alle vennerne, til gæsterne på scenen, til Jacob Lange og ikke mindst til hendes piger, som råbte gladelig ’Ja’, da chefen udbrød; ’Vi tager 70 år mere – ikk’ piger?’

 

Søværnets Tamburkorps var dagens overraskelse

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224