Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Et prik for fællesskabet

Hvad kan man finde på, når aktiviteterne er begrænsede? Seks frivillige medlemmer fra Marinehjemmeværnet i Svendborg har sammen været forbi blodbanken i Svendborg. Det gav fuld bonus for den gode sag – og for humøret!

11-04-2021


Af Lærke Vigerø Dyrehauge

I tirsdags mødtes Flotille 244 Svendborg til en lidt anderledes aktivitet. I samarbejde med Blodbanken i Svendborg havde vi nemlig booket en fælles tapning.

For nogle måneder siden sad staben i flotillen og prøvede at komme på aktiviteter, der kunne udføres under de daværende restriktioner. Et af forslagene var at blive tappet i Blodbanken, da en del medlemmer allerede er bloddonorer. 

Som sagt så gjort, og alle medlemmer i flotillen blev inviteret til fælles tapning den 6. april. Nye donorer blev opfordret til at melde sig til med løfte om, at de erfarne donorer nok skulle passe på dem undervejs. I alt kunne seks medlemmer få arbejde og blodbank til at gå op i en højere enhed på dagen. 

Skønt at se hinanden

Og glæden ved endelig at mødes med hjemmeværnskollegerne - den var til at tage og føle på, og humøret var virkelig højt.

- Det er længe siden vi har set hinanden fysisk. Det har desværre mest været onlinemøder hen over vinteren, fortæller rekrutteringsspecialist Nikolaj Møller. 

Nikolaj har været bloddonor i mange år, og han synes, at det giver god mening at kombinere to frivillige interesser.

Læs videre under billedet ...

- Blod fra hjemmeværnsfolk er meget velkomment, og her leveres det af operationsofficer Simon Olesen med et stort smil på læben.

Blodbanken i Svendborg var også godt tilfredse med aftalen om at tappe en hel flok hjemmeværnssoldater. De ansatte fandt det ganske morsomt at se den gode stemning blandt de frivillige, og de blev også klogere på, hvad Hjemmeværnet er for en størrelse, og hvad vi bidrager til samfundet med. Svendborgs blodbank vil meget gerne lave lignende aftaler med andre enheder i Hjemmeværnet, hvis nogen skulle have lyst.

Operationsofficer for Flotille 244, Simon Olesen, var med til at planlægge arrangementet, og han var godt tilfreds med fremmødet. 

- Opbakning fra hele flotillen var rigtig stor under planlægningen. En del medlemmer kunne desværre ikke deltage pga. helbred eller arbejde, men de bakkede om ideen. Vi forventer at lave et lignende arrangement til sommer, når vi kan blive tappet igen, siger han.

FAKTA 

Alle raske kvinder og mænd mellem 17 og 65 kan bliv​e bloddonore​. 

Læs mere hos Boddonerne i Danmark her

Hvis en underafdeling ønsker at blive tappet sammen, skal man lave en aftale med den lokale blodbank.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring