Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Musikhjemmeværnskompagni Roskilde

Hjemmeværnets Musik- og Tambourkorps Roskilde har eksisteret siden 1952 og kan i 2017 fejre 65 års jubilæum. 
Vi har tilholdssted i Roskilde og er en del Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.
 
Musikkorpset er et Brass Band og består af ca. 50 medlemmer. Musik- og Tambourkorpset afvikler ca. 25 koncertarrangementer i løbet af året, fortrinsvis i Distrikt Midt- og Vestsjælland.
 
Musik- og Tambourkorpset er en aktiv del af synliggørelsen af Hjemmeværnet og dets virke. Musik- og Tambourkorpset har deltaget i talrige arrangementer i udlandet, bl.a. ved øvelsen Baltic Spirit 2008 i Litauen, hvor Musik- og Tambourkorpset bl.a. spillede ved HKH Prins Joakims ankomst. I 2013 deltog Musik- og Tambourkorpset ved folkemødet på Bornholm.
 
I 2012 fejrede Musikkorpset sit 60 års jubilæum med en stor jubilæumskoncert, hvor Dario Campeotto var solist. Hvert år i januar måned afholder Musik- og Tambourkorpset de traditionsrige nytårskoncerter i Roskilde og Køge, som er med til at skabe stor opmærksomhed omkring Hjemmeværnet i lokalsamfundet, og som samtidig er med at vise en anden side af Hjemmeværnet og dets mange funktioner og opgaver.
 
Til nytårskoncerterne har mange store danske kunstnere underholdt sammen med orkesteret såsom: Flemming Enevold, Søs Fenger, Kirsten Siggaard, Dario Campeotto, Jesper Lundgaard og De tre kongelige sopraner. Senest blev nytårskoncerten 2016 afviklet med Annette Heick som solist, hvilket trak fulde huse til begge koncerter med mere end 1.600 tilhørere.
 
Du er velkommen til at besøge orkestrets Facebookside på https://www.facebook.com/hjvmukroskilde/ - Her vil vi løbende opdatere med nyheder, invitation til koncerter mv.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring