Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​UDSTOF LT Henrik Morbjerg

Uddannelsesfokus 2020

2020 står i uddannelsens tegn i POHVK Aarhus! Ny UDSTOF Henrik Morbjerg har sat sig et mål om at holde skarp fokus på Q'er

11-12-2019

​​Først og fremmest vil jeg kort præsentere mig selv. Jeg er ny uddannelsesstøtteofficer, UDSTOF, i POARH. Nogen kender mig fra indsættelser i Odder og Aarhus, som enten TAKLE eller PO'er. Min seneste funktion har været DF i Odder, med opgaven at opbygge kompagniet sammen med de øvrige OFF og BM.
UDSTOF rolle er et ansvar for hele uddannelsesniveauet i KMP er på plads. Det er selvfølgelig KC og NK der formelt er de endelige ansvarlige, men jeg er som tredje kommanderende den som reelt står som den ansvarlige på uddannelse. Men som det ligger i titlen, skal jeg støtte både NK og DF i, at deres folk er uddannet til de funktioner de har og skal have.

I 2020 er fokus i POARH, uddannelse! Det er et stort fokusområde fra HDEJY. Vi skal først fremmest have uddannet jer der varetager funktioner, hvor i reelt ikke har hele uddannelsen. Både når det gælder resterende LPU og funktionsuddannelser, samt Enhedsuddannelse i bevogtning (6001, 6002 og 6003) er som er en del af kravet til certificeringen til beredskabsstyrken.
Derudover er der Indsats- og katastrofepsykologi der også er obligatorisk for alle, enten som brevskole, eller som tilstede kursus ved distriktet.

Men også Q'er til beredskabsstyrken er i fokus. Særlig FØHJ og K7 Skydninger (eller tilsvarende skydninger der er K7 Q givende).
Vi har kompagniudrykning til Hevring den 3.-5. april, der samtidigt er certificering til beredskabsstyrken næste år, derfor er det vigtigt at man har sit Q i FØHJ på plads inden. Der er flere muligheder at få det enten fornyet eller generhvervet i starten af 2020.

Der vil blive ophængt lister ved vores kommandokontor fra uddannelsesdatabasen, hvor man ved selvsyn kan se hvad man har Q på og ikke mindst mangler!Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring