Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

 
De besværlige fodboldfans er blevet anholdt og fået besked på at sætte sig ned. 

Fodboldfans og Kompagnimøde

Af KDO DF Brian Nielsen. Foto Steffan S. Thygesen POHVK KOL ,

Onsdag d. 8. okt. var 8 m/k fra kompagniet ude og spille fodboldfans da politiet skulle øve deres indsatsdelinger.
Samme aften blev der afholdt KMP møde med øvelse Find Holger.

25-10-2014

Politiet skulle træne deres indsatsdelinger i industriområdet i Erritsø. Hjemmeværnet og 30 elever fra idrætshøjskoler i Vejle og Viborg mødte ind kl. 0930 Den første del af dagen blev brugt til at grupperne skulle løse små opgaver. Den vi deltog i gik ud på at de skulle fjerne nogle højrøstede personer der spærrede vejen. Vores opgave bestod i at være mere eller mindre besværlige. 
Jo mere besværlige vi var, jo hårdere blev der taget fat i os.


Den mistænkte bliver anholdt. 

Andel del gik ud på at gruppen skulle anholde en bestemt person i blandt fansene. Det foregik på den måde at politifolkene stille og roligt snakkede med flokken, for så lige pludselig at gribe fat i den mistænkte, trække vedkommende ind i bilen, for derpå at køre væk.


De kampklædte betjente fik hurtigt sat en stopper for balladen. 

Dagen blev så afsluttet med en fælles øvelse hvor hele delingen, samt dialog politiet deltog i en såkaldt fan march. Her gik vi en rute rundt i området tæt fulgt af dialog politiet. Målet var Erritsø stadion, men inden vi endte der kom det til sammenstød med politiet på de små stisystemer.


Da der en gang havde været ballade var det slut med dialog betjente. 

Om aftenen havde vi KMP møde hvor vi havde øvelse Find Holger. Det gik ud på at folk ud fra et givet signalement skulle finde 2 personer. Den ene på cykel og den anden i bil. 
Den indre by var på et kort blevet opdelt i nogle kvadrater som gjorde at de to stille kunne indkredses. Til slut blev de set gå ind på den gamle Voss fabrik, som derpå blev indrammet og personerne til slut fundet. Desværre er der ikke billeder fra dette da det forgik i mørke, og undertegnede selv var Holger. 
Så en travl dag i kompagniet hvor nogle var i gang fra 9 morgen til 10 aften.
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224