Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

KOMPAGNIETS HISTORIE I UNIFORM I JUBILÆUMSPARADEN

POLITIKOMPAGNI HARDSYSSEL 60 År.

60 ÅRS JUBILÆUM 1957 - 2017
Den 1. februar 1957 blev der af daværende pens. politiinspektør N. A. Alexandersen taget initiativ til
oprettelse et politikompagni i Holstebro.
Det blev fejrede  den 30. september 2017 med en reception.

30-09-2017
​​​Den 1. februar 1957 blev der af daværende pens. politiinspektør N. A. Alexandersen taget initiativ til oprettelse af politikompagni 2130 A, Holstebro.
 Politikompagniet Hardsyssel ( navn i dag) fejrede jubilæumsåret den 30. september 2017 med en reception med deltagelse af medlemmer og gæster.
Dagen startede  med en koncert ved Holstebro gl. Rådhus med Hjemmeværnets orkester, og kompagniets fane var repræsenteret ved Rådhuset. 
 Kl. 12.00 var musikkorpset fortrukket til JDR, hvor orkesteret musicerede foran receptions- og festlokalet ( desværre var det lidt vådt både ved Rådhuset og JDR).
 Efter gæsters ankomst og kompagniets fane var ført ind i festlokalet med musikledsagelse:
KC kompagniets chef Bjarne Askholm åbnede  festlighederne med oplæsning af
Hendes Majestæts Dronningens lykønskning og derefter Prinsesse Marys hilsen og lykønskning.
 Efter sangen "Det haver så nydelige regnet" serveredes der en grillbuffe. 
KL. 14.00 blev kompagniet beæret med tale og lykønskninger af kompagniets chef, der omtalte støtte til JDR, Politi og det civile samfund, derefter holdt Vicechefpolitiinspektør Claus Hilborg tale hvor han takkede for den uvurderlig støtte til det civile samfund ved hjælp til de mange civile arrangementer der er i dag, derud over hjælp til politiet ved stormflod, eftersøgninger, omlægning af trafik ved ulykker og andre politiopgaver.
Herefter lykønskningstale ved chefen for Hjemmeværns distrikt Midtjylland
OL Per M. Nikolajsen, der omtalte hjemmeværnets og politikompagniernes indsats og hjælp til hæren og politi og civil indsats for samfundet, der ikke vil blive mindre i fremtiden.
Kompagniets modtog et flot billede til kompagniets lokale.
Efter taler blev gamle uniformer præsenteret for gæster. Uniformer fra gamle Engelske battledress med banderole​ og hjelm til de nye kamuflerede grønne og sandfarvede uniformer. 
 Sluttelig takkede et medlem af kompagniet for det kammeratskab og den hjælpsomhed det enkelte medlem viste ved øvelse og skarp indsats for hær og politi.
 Receptionen sluttede med, som ved åbning af receptionen, en sang "Altid frejdig når du går".
Jørgen Christensen

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring