Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

POLITIKOMPAGNIERNES NYTÅRSPAROLE 2020

Midt- og Vestjyllands Politi og Hjemmeværnsdistrikt afholdt Nytårsparole for Politihjemmeværnskompagnierne på Politigården, Holstebro.

15-01-2020

​​​​Politikompagniernes medlemmer blev modtaget i forhallen på Politigården, med flot Flagparade og håndtryk af Politidirektør Jens Kaasgaard og

Oberstløjtnant Per M. Nikolajsen, chefen for HDMVJ.DSC_0070.JPG

Medlemmerne​ blev vist op i Politiets kantine på 5. sal, hvilket gav visse medlemmer, der tog trappen, en vis åndenød. Der var dog en elevator, der blev styret af KC – Politikompagniet Herning.

Små 100 Politikompagnimedlemmerne var mødt op fra hele Distriktet, Ringkøbing, Herning, Silkeborg, Viborg, Skive, Thisted og Holstebro.

Medlemmerne blev i kantinen beordret ret og Fanerne i Distriktet blev ført ind og sat i fod med ledsagelse af musik ved Hjemmeværnsorkesteret på Mors.

Per M. Nikolajsen bød velkommen og inviterede på en let anretning.

Efter indtagelsen af anretning, takkede Politidirektøren for et godt samarbejde med Hjemmeværnet og ikke mindst politikompagnierne, der stiller op for Politiet ved et hvert tilkald døgnet rundt. Der blev stillet op ved 216 arrangementer for samfundet, hvoraf 36 skarpe indsættelser – gerningsstedafspærring, eftersøgninger, trafikulykker, bytte køretøjer (såvel i Ålborg som i København) og hjælp til store transporter. Hjemmeværnet med Politikompagnierne har et meget stærk og robust beredskab og mange lande er misundelige på den frivillige indsats. Politidirektøren fortalte om rigets tilstand i Midt og Vestjyllands Politidistrikt, opbygning, mandskab og materiel, det største distrikt i DK.                                         

Per M. N. læste herefter Dronnings tale til Hjemmeværnet, derefter blev ​talen til kompagnierne holdt, og året 2019 var et godt år, Hjemmeværnet har gode kompetencer og tildelte opgaver er blevet udført med bravur, mange store øvelser. Som Politidirektøren udtalte, mange opgaver for Politiet, Revapol opgaverne er i 2019 steget med 20 %. 2020 fortsætter med mange opgaver, store sports-​ arrangementer, Flystævne i Karup venter - samtidig opretholdes det normale støtte og beredskab til Politi, Forsvar og samfund. DSC_0065.JPG

2019 med 10.785 timer fordelt på 216 opgaver.       

 Kaasgaard inviterede herefter på kaffe og småkager og afslutningsvis blev afsunget "Det haver så nyeligen regnet"

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring