Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det meste af lørdagen blev brugt på førstehjælpen

Travl weekend for POHVKHIM

Politikompagni Himmerland har haft en travl weekend med både førstehjælp og støtte til PO Aalborg Syd

02-02-2020

​Onsdag aften blev der konstateret udbrud af fugleinfluenza på en gård ved Gistrup syd for Aalborg. Som følgen af dette skulle ca. 50.000 stk. fjerkræ slåes ned og beredskabet forventede at skulle bruge hele fredag og lørdag til dette. Heldigvis var fugleinfluenzaen af den milde slags, som ikke kunne smitte andre dyr eller mennesker, så hjemmeværnets blev bedt om at afspærre området, udelukkende for at beredskabet kunne få arbejdsro. 

POHVKHIM stillede med mandskab til denne opgave med både dag- og nattevagter fra fredag middag.

Sideløbende med dette kørte kompagniet også 6 timers uddannelse i førstehjælp, som de tilmeldte brugte en stor del af lørdagen på. Der blev repeteret førstehjælpens 3 hovedtrin, standsning af blødninger, HLR og anvendelse af AED.

Uden mad og drikke, går det sjældent godt, så derfor havde Torben lovet at stille med både morgenmad, en god frokost og lidt til kaffen, hvilket deltagerne satte stor pris på.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring