Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​I forbindelse med evakueringen i Ørtoft var kompagniets soldater rundt ved alle huse for at se om beboerne var hjemme og ønskede at deltage i øvelsen.

Øvelse Stygge Ulv

Kompagniet var i weekenden med på distriktets øvelse kaldet "Stygge Ulv".

30-09-2019

​​Med kun 2 mand var kompagniet fra fredag aften med på distriktets store øvelse Stygge Ulv. Kompagniets 2 mand var en del af distriktets samlede politikompagni, som til lejligheden var sammensat af de 4 politikompagnier fra Nordjylland.

Øvelseskompagniet havde udgangspunkt på Knivholt i den vestlige del af Frederikshavn. 

Her blev der fredag aften oprettet KSN samtidig med at folk blev sendt ud til den første opgave, som bestod i trafikregulering ved Flådestationen.

Lørdag fik kompagniet til opgave at eskortere en række køretøjer fra Flådestationen til Sindal Flyveplads. Der var omkring 15 køretøjer i kortegen, som ad små og snørklede veje blev ledt ud på en ca. 25 km rute inden flyvepladsen var i sigte.

Søndag var opgaven en helt anden; byen Ørtoft ved Sæby skulle evakueres og som en del af øvelsen, lød forklaringen, at en stor brand havde udløst farlig røg, der drev ind over byen, hvorfor det ville være livsfarligt at opholde sig i byen.

Kompagniets soldater gik fra hus til hus i den lille by og tilbød beboerne at deltage i øvelsen og dermed blive "evakueret". De blev dernæst kørt til idrætscenteret i Præstbro, hvor de fik en orientering om øvelsen og hjemmeværnet samt en kop kaffe.

Distriktets info element havde et par uger forinden orienteret byens borgere om øvelsen med flyers, hvorfor man var klar hvad der skulle ske.​

PO øvelseskompagniet var desværre lidt udfordret på deltager siden, hvorfor kompagniet ikke kunne løfte en bevogtningsopgave, som der ellers var lagt op til. Dette betød desværre, at der var en del ventetid lørdag eftermiddag/aften, da øvelsesledelsen ikke kunne finden anden aktivitet, som kompagniet kunne deltage i.​ 

De fremmødte var dog enige om, de stillede opgaver var meget relevante og spændende og at det var rigtig hyggeligt, hvor mange ideer kom på bordet og blev diskuteret. Én af disse er oprettelsen af en Facebook gruppe for distriktets politikompagnier, hvormed vi alle håber, det kan styrke sammenholden mellem kompagnierne og deres medlemmer og forhåbentlig derved også motivere endnu flere til at deltage i diverse aktiviteter.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring