Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Operation "Farvel og Tobak"

Politikompagni Holstebro er sammen med Politikompagni Herning indsat for at bevogte den store illegale cigaretfabrik i Aulum for politiet

09-02-2022For et stykke tid siden fik vi en opgave, hvor vi skulle stille 1 leder og 6 m/k til en mystisk opgave. Vi kunne ikke få nogen detaljer udover, at der ville være tale om ubevæbnet bevogtning. 

Opgaven ville foregå i tidsrummet d. 8/2 kl. 15.00 til d. 9/2 kl. 09.00

Vi skulle dele opgaven med Politikompagni Herning, og KC Ulrik og undertegnede blev enige om at dele vagten ved midnat. De fik 15-24, og vi fik 24-09. 

På dagen fik vi så endelig oplysningerne - vi skulle foretage bevogtning af en større ejendom på landet, hvor der gennem længere tid havde været etableret en illegal cigaretfabrik. Der var tale om meget store værdier, der skulle bevogtes, idet der på stedet henlå ca. 11 tons forarbejdet tobak og ca. 43 millioner færdige cigaretter. Umiddelbart var alle bagmænd anholdt, men man kunne ikke udelukke, at der var gerningsmænd på fri fod som ville forsøge at komme frem til stedet. Der var dog intet, der talte for at man ville anvende vold eller magt for at tilegne sig værdierne, og den blotte tilstedeværelse af HJV ville afskrække evt. forsøg. 

I samme åndedrag ville politiet også gerne, at vi lige kunne stå der en nat til, da man ikke kunne nå at få alt materiel bort fra stedet på én dag. Det gav en ekstra udfordring at finde folk med så kort varsel, men heldigvis trådte 2. DEL, 2 GRP med Jens i spidsen hurtigt til og løste udfordringen. 

Vi overtog bevogtningen fra Herning kl. 24 som aftalt, og delte os op i hold á 2 m/k, som skulle passe vagten igennem natten. Alle var udstyret med natobs og Motorola radio, og alt vagtfrit personel var taktisk reserve, der øjeblikkeligt kunne rykke ud ved mistænkelige hændelser. 

Vi fik trænet en hel masse med vores natkikkerter, og fik afviklet bevogtningen på rigtig god vis. Det var en lang nat uden nogen hændelser overhovedet (udover en fotograf, der dukkede op omkring kl. 8 om morgenen og stod på afstand og tog billeder). 

Det var et imponerende setup, der var lavet på stedet med en fuldt professionel produktion af kopi-cigaretter - utroligt at det kan lade sig gøre uden at naboer eller andre er blevet nysgerrige! Nogle gange er de kriminelle dygtige...

Tak til Villi, Holger, LMG, Paulien, Ingrid og Hans, der tog den lange vagt! 

God vagt til Jens og 2. GRP i nat :-)

/ KC

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring