Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Beredskabsøvelse

Hvad laver Politikompagni Køge i Holbæk - Kongsøre?

21-10-2019
​​​
Af ​​​John Outzen, kompagnichef

Politikompagni Køge deltog i september måned i en større certificeringsøvelse.
Her blev hjemmeværnsfolk, som op til øvelsen havde modtaget uddannelse, beredskabscertificeret til at kunne indgå i bevogtningsopgaver, når politiet kalder.

Øvelsen startede fredag med alarmering, hvorefter vi rykkede til Holbæk.  Fredag aften var der rekognoscering for førere med henblik på opgaveløsning.

Lørdag blev der givet befaling fra delingsførere og derefter gennemførtes opgaveløsningen.

Opgaven var trafikregulering af tvangsrute igennem Holbæk, overvågning af rute og opmarchområde for kolonner.

Som en del af øvelsen blev store dele af Valdemar Sejrsvej tværs gennem Holbæk spærret af Hjemmeværnet, så en kolonne af politi- og militærkøretøjer kunne føres hurtigt og sikkert og gennem byen.

Kolonnen startede fra hjemmeværnsgården på Microvej.  Derfra blev køretøjerne guidet ind gennem byen for at træne politikompagnier i den type regulering.

Kolonnen kørte videre nordpå med forsyninger til Marinestation Kongsøre og Søværnets Center for Våben på Sjællands Odde.

Efter endt opgaveløsning i Holbæk kørte Politikompagni Køge til Marinestation Kongsøre midtvejs oppe i Odsherred, hvor vi fra lørdag til søndag eftermiddag deltog i bevogtning sammen med andre enheder fra Hjemmeværnet.​​​


Søværnets Våben Center - Gniben


Søværnets Uddannelsescenter - Gniben
​​Alle som deltog fra Politikompagni Køge bestod certificeringen.

Har du fået lyst til at blive en del af eller høre mere om Hjemmeværnets Politikompagni Køge, kan vi kontaktes på mail-adressen pohvkkge-info@hjv.dk.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring