Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Airborne March

Politikompagniet var med til at markere årsdagen for kampene om Arnhem i 1944.

12-09-2017
Af Marianne Gliese og Ken Hegner – uddannelsesstøtteofficer og skydelærer ved Politikompagni Køge
Så blev det sidste weekend i august, og vi drager afsted på den årlige tur til Holland
Campingvognen er pakket til bristepunktet og vi glæder os til at komme afsted. Foran os ligger der en ca. 12 timer lange køretur ned gennem Tyskland.

Endelig på campingpladsen, og så skal der arbejdes.  Forteltet skal sættes op og indrettes.  Det tager tid.  Derefter skal vi slappe af og nyde ferien.
Fredag morgen kommer de første fra kompagniet, og så er det tid til at få planlagt det sidste, inden resten kommer om aften. Der startes på at sætte telte op, vi skal en tur på marked i Arnhem, og der skal handles ind til hele weekenden, inden de andre kommer.
Når alle er samlet tager vi ud til kirkegården i Oosterbeek, hvor vi lægger en krans for de faldne og så tilbage til campingpladsen, hvor der bliver tændt op i grillen - Tid til at hygge.
 
 

Lørdag morgen skal vi ud og gå.  Men først skal vi op og stå sammen med alle de andre hold og vente på at komme afsted. Der bliver sendt 3-5 hold ud sammen med et orkester og så går vi op gennem byen. Det forgår i gåsegang.  Efter 30-45 min er der kommet spredning på deltagerne, så vi kan komme op i normalt tempo i to kolonner.
Vi kommer igen ud forbi kirkegården, som vi var på fredag aften, og andre historiske steder.
Efter 15 km march er vi tilbage igen og får uddelt medaljer.
Derefter tilbage til campingpladsen, hvor der skal hygges  og bades, inden vi skal i byen  og spise.
Efter nogle timers søvn er det tid til at pakke sammen. Kl 8.30 forlader vi campingpladsen og kører mod Danmark. På vejen hjem kører busserne forbi landsbyen Sage, hvor der bliver lagt en krans på LT J. Christmas Møller Juniors grav.
Da vi pga af campingvognen kører langsommere, er vi ikke med dér.

Busserne er tilbage i Køge kl 19, vi kommer hjem noget senere.

 
---------------------------
TV optagelse fra Holland
---------------------------
 
---------------------------
FAKTAAFSNIT

Politikompagni Køge har gennem årene bevaret traditionen at besøge løjtnant af det engelske Grenadier Guards Regiment, John Christmas Møller Jr.s gravsted på den engelske soldaterkirkegård lige syd for landsbyen Sage 40 km - sydvest for Bremen i Tyskland.
"Lille John", den kontroversielle, konservative politiker Christmas Møllers søn, blev i en alder af 20 år dræbt i britisk krigstjeneste april 1945 af en tysk snigskytte.
Besøg og kransenedlæggelse foregår under hjemturen fra Holland.

Hvis du vil vide mere

  • 288889
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring