Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Befalingsmandsseminar 2014

Årets seminar for kompagniets befalingsmænd bød på lidt af hvert.  Primært blev planerne for 2015 lagt - men ikke uden forhindringer.

03-12-2014

Af Tabita Hansen, kompagnichef
Det var stadig skumring, da første mand mødte op på Flyvestation Skalstrup lørdag d. 22/11-14 for at gøre klar til weekendens strabadser for kompagniets befalingsmand. Ganske vist var det primært papir- og planlægningskrig, der var i udsigt. Men det kræver også sin hjemmeværnsmand.
I alt 15 af kompagniets trofaste og hårdtarbejdende medlemmer kom forbi i løbet af lørdag og søndag, de fleste fra start til slut. Fælles var dog, at uanset hvornår og hvor længe man var til stede, så bidrog alle til den fælles opgaveløsning, og der er nu fastlagt aktiviteter for kalenderåret 2015, som er tiltænkt at bidrage til at gøre lige netop dit hjemmeværnsår rigtig godt - så vi håber at du kvitterer med at møde op efter nytår.
Der blev gennemgået direktiver fra kompagnichefen, aktivitetsoversigt fra distriktet, der blev lavet aftaler i mellem delingernes delingsførere og gruppeførere, der blev koordineret på tværs, og der var masser af ideer til ,hvad tiden skal bruges til. Der blev fastlagt indhold til aktiviteter, talt om indsættelser, fordelt opgaver, gransket datoer - og sidst, men absolut ikke mindst, så blev der sludret, grinet og hygget, da arbejdsdagen var overstået.
Undervejs fik deltagerne lov til at møde noget, som for nogle var en kær gammel ven, og for andre blot noget, man har kigget efter med mistroiske blikke: Den militære forhindringsbane. Oplægget lød ”Der er kun én regel: Alle skal igennem alle forhindringerne ved fælles hjælp”.  Så med den instruks in mente begav alle mand sig af sted igennem banen. Der blev aset, maset, hoppet, sprunget, hjulpet, pustet, grinet, hjulpet lidt mere, hvinet og hjulpet igen - og sandelig så, alle kom igennem!
Der blev aset, maset, hoppet, sprunget, hjulpet, pustet, grinet, hjulpet lidt mere, hvinet og hjulpet igen - og sandelig så, alle kom igennem!
Men hvad skal det så til for, at sådan en flok halvgamle tosser skal bøvle rundt på en bane, som er designet til unge spændstige rekrutter?  Svaret er: fordi vi kunne engang - og åbenbart stadigvæk kan (når bare der er en kollega ved siden af, som er villig til at række hånden ud, give et par opmuntrende ord eller et lille skub bag i)!
Inden vi forlod Skalstrup søndag middag, fik vi også en introduktion til hjemmeværnets nye websted, som træder i kraft 1. januar. Vi blev lidt klogere på hvad der venter os, men desværre løb tiden ud - og vi må tage resten som selvstudium.​


Et tilbud om støtte 


Kompagnichefen


I fuld fart


Elegant balance

 

Der bliver kæmpet

Sådan kan det også gøres

Så kan jeg også!

... med lidt hjælp

Stilkarakteren er flintrende ligegyldig

Et godt grin

Mod bjergets top

Hm ...

Hjælpen er nær

Alle for én - én for alle
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring