Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Førerne får skæpet sanserne

3 underafdelinger havde mandskab på befalingsmandsseminar i Vordingborg.

29-01-2022

Forfattere Lars Kruse og Jens Lynge

Hjemmeværnskompagnierne i Køge (KDO Køge og Politikompagni Køge) samt Kompagni Stevns holdt stabsøvelse med 43 Hjemmeværnssoldater i spil den 29-30 januar.
Tema for øvelsen var en tænkt situation med oversvømmelser i de kystnære områder i Køge Bugt.

Det store kort på gulvet var målet for ivrige øjne, som skulle vurdere hvordan tænkte delinger og grupper ville kunne placeres for at kunne løse de stillede opgaver.

Der var kun 30 meter mellem kommandostationen og de travle delings- og gruppeførere, som skulle lægge planer, der kunne udføres af de tænkte folk ”på gulvet”.  Alligevel foregik al kommunikation mellem de to grupperinger ved brug af små, lette radioer.  Nogle få af den tungere udgave var også i brug.

På kommandostationen blev al kommunikation registreret.  En sjælden gang skulle der skrues ned for lidt for højlydte samtaler, så radiooperatørerne fik en chance for at fange kommunikationen.

Midt på et bord lå et oversigtskort.  Og et sted sad en kvindelig signalmand og skrev signalloggen ind på computer, så loggen kunne ses – næsten tidstro - på det meget store lærred på væggen – blæst op i stor størrelse af en videoprojektor stablet op på en bagvendt stol på et bord, så projektoren kiggede ud mellem stolens sæde og stoleryggen.

Forholdene på Vordingborg Kaserne er ideelle.  Kantinen var godt nok lukket i weekenden.  Men de effektive forsyningsfolk leverede en god service og sørgede for, at ingen led nød.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring