Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På tur med Marchteam Køge Bugt

Nijmegen marcherne var en varm omgang.

02-09-2015
Af oberstløjtnant Bjarne Bladt Hansen, stabschef ved Totalforsvarsregion Sjælland
 

I år havde jeg fornøjelsen af at deltage i Nijmegen marchen på March Team Køge Bugt, der er opstillet i regi af Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland.
Årets hold talte 14 soldater og var sammensat af en holdfører, en ordonnans og 12 gængere.
På Marchteam Køge Bugt var soldater fra flere af regionens distrikter; 4 fra Hærhjemmeværnsdistrikt København, 6 fra Midt- og Vestsjælland, 2 fra Nordsjælland, 1 fra Vestegnen samt undertegnede fra regionsstaben.  På holdet var der hele tre soldater fra politikompagniet i Køge, hvilket må siges at være rigtig flot.  Politikompagniet har også stolte traditioner for at deltage i Nijmegen-marcherne.  Så mange andre i kompagniet kan tale med, når Brit Elleby, Michael Munk og Per Gøttge i de kommende måneder fortæller om deres oplevelser i Nijmegen sommeren 2015.
De gjorde det godt alle tre.  Michael, der har gennemført Nijmegen marchen før, viste også i år logistisk overskud og havde taget ørepropper, snørebånd og pudsegrej med. Under marchen viste både Michael og første års gængeren Per et imponerende fysisk overskud til at hjælpe deres kammerater på holdet igennem, når det gik hårdest til.  Og hårdt det var det i år.  For flere hold måtte lide tabet af kammerater, der af forskellige årsager måtte give op.  Det skete dog ikke for os.
Vejret var med os.  Så regn oplevede vi heldigvis kun lidt af tirsdag morgen, mens der til gengæld var rigeligt af sol og varme.  Det var næsten for meget, men ikke så slemt som det var tilfældet i 2014.
På rastepladserne oplevede jeg flere gange, at en anden Nijmegen veteran fra Politikompagni Køge, nemlig Morten Suhr viste overskud ved at hjælpe vores ordonnans, mens han ventede på sit eget hold.
Det har været en fornøjelse for mig at deltage i Nijmegen marchen på et hold med så mange gode hjemmeværnskammerater og hvor politikompagniet i Køge har markeret sig positivt.
Tillykke med gennemførelsen til jer alle!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring