Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Billederne er taget ved Peter Otto Andersens 70 års fødselsdagsfest september 2016

Peter Otto Andersen er død

Fredag aften afgik Peter Otto Andersen ved døden.  Et kræftangreb havde fået for godt fat.

28-01-2018
Af Jens Lynge, IT-befalingsmand
Så er det slut.  Peter Otto Andersen er ikke mere.
Peter har været en integreret del af Hjemmeværnet i 48 år – heraf de sidste 32 i Politikompagni Køge.  Her er han på sit længste stræk haft ansvaret for en meget vigtig funktion som forsyningsbefalingsmand, som i starten hed ”våbenmester”.
Som ”forsyner”, som det kom til at hedde i daglig slang, havde Peter ansvaret for at styre den meget store ”købmandsbutik” med krudt og kugler, våben, fødevarer til livets ophold for de mange, som var på øvelse og tjeneste, uniformer og materiel af mange forskellig slags.  Små og store ting.  Peter sørgede altid for, at der var køretøjer til de aktiviteter, der havde behov for det.  Og ved siden af al dette dyrkede Peter sin store interesse som planlægger for de mange trafikindsatser.
Et godt eksempel på en af de store indsatser er Køge Festuge, som dengang krævede 20-25 mand på posterne.  Her er et reklameindtryk fra politikompagniets indsats ved Køge Festuge i 2008.
10 år med det ekstraordinære niveau af involvering nåede Peter at bidrage med, før han i 2010 droslede ned og afgav forsyner-posten til sin efterfølger for at blive geværskytte i 2. politigruppe/2. politideling.
For nogle år siden flyttede Peter med sin kone Winnie på landet – til Damsholte på Møn - mens han fastholdt sin forbindelse til Politikompagni Køge.
Hjemmeværnet stod altid Peters hjerte nær.  Han var 23 år, da han meldte sig til tjeneste.  I fredags var det dog slut.  Peter Otto Andersen døde den 26/1 om aftenen - 71 år gammel.
Æret være hans minde.
Bisættelsen finder sted fra Damsholte Kirke fredag den 2/2-18 kl. 1400.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring