Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Uddannelsesstøtteofficer Egon Lauridsen underviser på skydebanen på Flyvestation Skalstrup

Seniorkursus

Årets udviklende aktivitet for alle seniorer.

27-09-2015
Af Kurt Søndergaard (geværskytte) og Eigil Orbe (politigruppefører
 
I weekenden 11-13 september var der kaldt til seniorkursus på Flyvestation Skalstrup, hvor godt 30 seniorer var mødt op til et par spændende og lærerige dage, der bød på fordybelse i troppetegn og signaturer, samt skydning og førstehjælp.
Politikompagni Køge var repræsenteret af Marianne Gliese, Ken Hegner, Kurt Søndergaard og Eigil Orbe.
Jungvig og Orbe
Jungvig og Orbe

Vi startede allerede fredag aften med emnet troppetegn og signaturer, og fortsatte lørdag morgen med at arbejde videre med kort og kortkoordinater samt tegne kalker med troppetegn og signaturer.  Så der blev arbejdet intenst i grupperne med løsning af de stillede opgaver, inden det blev tid til transport til skydebanen.
Kurt SøndergaardVejrmæssig var vi så heldige at undgå regnvejr om lørdagen, hvortil skydningen var henlagt.  Så det blev også en god og hyggelig dag, hvor vi begyndte med adskillelse og samling af våben efterfulgt af god skydning og sluttede med rensning af de benyttede våben under kyndig ledelse af Ken Hegner og Egon Gamborg.
Efter aftensmad skulle der være foredrag, men foredragsholderen var blevet forhindret, så det var Lars Kruse, der gav en briefing om hjemmeværnets øjeblikkelige situation. Derefter var det tid til aftenhygge og kammeratlig samvær i messen.
 
       Kurt Søndergaard
 
Søndag var helliget vedligeholdelse i førstehjælp og hjertestarter, som Martin Klüssendorf og Maiken Lindahl underviste i ud fra Dansk Førstehjælpsråds anbefaling med rigtig god instruktion og sluttende med handleopgaver de inddelte hold imellem.
Kurt Søndergaard og Eigil Orbe
Kurt og Eigil
 
Søndagen sluttede med evaluering af et vellykket kursus, samt uddeling af førstehjælpsbeviser og med opfordring til deltagelse i seniorkursus næste år.  Vi, der deltog, tilslutter os absolut denne opfordring og anbefaler alle seniorer at deltage i dette, lærerige og hyggelige, kursus i kammeratlig samvær.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring