Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En dag i Jægerspris

Der var en gang - Lørdag den 20 MAJ – Distriktsskydning i Jægerspris.

15-07-2017
Af Jens Lynge, IT befalingsmand ved Politikompagni Køge
 
Kølig dag – Stiv vestenvind – Den ene morgenbil efter den anden ankommer til pladsen - Støvet hvirvler lejlighedsvis – Operations- og uddannelsesbefalingsmand Michael Duris beskriver rammer og muligheder – Og så afsted til banerne.
Tid til indskydning – Motiverende skydeledere gav gode råd og ydede praktisk støtte – god tid til et ordentlig stykke arbejde.
Skydning på tid – Mål dukker op ét ad gangen på forskellige afstande og bliver oppe den forud programmerede tid – Har man ikke ramt, forsvinder målet igen – Point for overskydende ammunition, hvis alle mål er ramt.
En interessant og spændende skydning – fjerneste mål er på 400 meter – En udfordring.
Ny bane - 9 km i timen lyder ikke af meget – Men når det er to tæt-stående skiver, som bevæger sig med den fart på tværs af banen 200 meter ude, så er det lidt af en opgave at ramme.  Christian fik sig dog skudt ind målet.  Den forreste skive nejer sig bagover den ene gang efter den anden, inden skivevognen nåede frem til side-afgrænsningen.  Vognens bageste skive slap for pågående opmærksomhed.
Ny bane. …  Og ny bane …
Dagen var næsten gået.  Den sidste times tid havde været ventetid.  Solen var kommet frem og varmede det ventende hold, som tålmodigt beskæftigede sig med samtaler, myrestudier eller drømme-snorken.
Handlebane – Spadserer afslappet ad fredelig skovvej med skydeleder i hælene – En lusket metallyd – Et mål er dukket op – Farvekode fortæller, om målet er "farligt" og skal beskydes.  Skytten overlevede.  Og de fredelige mål ligeså.  Men ikke de krigeriske.
"Brug ikke sigtemidlerne" - "Sigt med pegefinger placeret langs geværløbet" -  Instruktøren var fuld af god viden.
Dagen gik – I godt selskab.  Det havde været hyggeligt – Og lærerigt – Man kunne høre på samtalerne, at der havde været en masse inspiration  at hente.
Sidste station var Jægerspris-lejren.  På nord-siden af en kæmpe græsplæne var der sat op til et kæmpe grill-party.  Kød og pølser lå klar til at blive plukket op og placeret på den store grill, hvor rødglødende kul engang imellem blussede op, når fedt dryppede ned fra de vel dimensionerede bøffer.
Forsyner-Ib og hans tro svende var travlt beskæftiget med at holde orden omkring transportvogne med materiel og fødevarer.

Tak for en god dag sammen med skydeholdet fra Virksomhedshjemmeværnet fra Ringsted.

To faldmål på en skinnevogn 200 meter borte ser ikke ud af ret meget 
Zoom på målene, som bevæger sig afsted på tværs af banen med en hastighed på 9 km i timen
Holdet fra Virksomhedshjemmeværnskompagni Vestsjælland fra Ringsted
  
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring