Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Politihjemmeværnskompagni Kolding


Politihjemmeværnskompagni Kolding
 
Velkommen til vores side! 
​Her kan du læse lidt generelt om vores underafdeling.
Vi er Danmarks ældste Politikompagni og udspringer, ligesom resten af Hjemmeværnet fra modstandsbevægelsen under anden verdenskrig.
Hvad bruger vi tiden på i Politihjemmeværnskompagni Kolding?
Vi bruger en del tid på UDDANNELSE. Som en del af Hærhjemmeværnet, uddanner vi os indenfor førstehjælpskydning og bevogtning.
Som Politikompagni, er vi ofte synlige i gadebilledet, måske især i løbet af sommeren. Her har vi mange OPGAVER som kræver, at vi hjælper trafikken med at glide lettere, til især de større arrangementer. Måske du har set os til Grøn Koncert eller til et af de mange motionsarrangementer i Kolding?

En del af vores hverdag, er også de AKUTTE INDSÆTTELSER, når fx. vejret viser tænder, eller når Politiet fx har behov for støtte til afspærring af gerningsteder.
Vi er ikke de eneste der har behov for, at udamme os løbende. Derfor indgår vi ofte, som figuraranter, når det ØVRIGE FORSVAR samt Politiet, har brug for os.
​​ 
Kan jeg blive medlem?
Hjemmeværnet er en ALSIDIG militær organisation, hvor der som udgangspunkt er plads til alle, uanset job- og uddannelsesmæssig baggrund, indkomst og etnisk oprindelse.
 
Der er dog få forudsætninger for optagelse:
  • Du skal være fyldt 18 år 
  • Du skal være i fornuftig helbredsmæssig tilstand
  • Du må ikke være tidligere straffet under straffeloven eller nakotikalovgivningen.
​Det absolut vigtigste er, at du brænder for at hjælpe andre og vil bruge tiden sammen med os andre, til at grine, uddanne dig og tage ANSVAR for dig selv og dine fremtidige kollegaer.

Hvad siger jeg ja til, når jeg underskriver en kontrakt med Hjemmeværnet?
Du siger ja til, at udvikle dig fagligt, indenfor de områder, som lægger indenfor Hjemmeværnets regi. Du siger også ja til ansvaret for, at agere korrekt og leve op til den anselse det er, at være en del af DET DANSKE FORSVAR og BEREDSSKAB.
  • Du skal levere 24 timer årligt.
  • Du skal gennemføre den lovpligtige uddannelse indenfor 3 år.
 Hvad gør jeg så nu?
Du kan starte din OPTAGELSESPROCES på to måder:

VI HAR EN FACEBOOKSIDE. BESØG OS HER OG GIV OS ET LIKE!
​​​

 Nyheder

 OE Oversigt

 Kortoversigt

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224