Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

IMG_1911.PNG
​Gruppebillede

Weekendøvelse: Fang Staben

Weekendøvelsen: Fang Staben blev afholdt i perioden 05 JUN - 07 JUN.

12-06-2015

Der var blevet lagt op til en weekend i felten med fuld oppakning og krudt i luften.

Personel fra POHVK KOL ankom til Finderup Øvelsesterræn fredag aften og efter at, vores styrker havde gjort klar til kamp fik vi uventet FØLING med fjenden, hvorefter vi fik en lille gåtur. Efter ankomsten til Tovby blev der givet befalinger for BSO og vagttjeneste for natten, hvorefter der blev indtaget feltrationer og beordret hvil til næste morgen.

Efter forplejning lørdag-morgen blev vi undervist i Terrænlære, Bevægelse I Terræn, Forhold I Mødet Med Fjenden, Ild & Bevægelse og endeligt Træning i BSO.
Efterfølgende skulle der oprettes BSO med nærsikringsposter og nærforsvarsposter.

DF fik tilgang af personel fra HVK KOL og HVK HAN lørdag-eftermiddag og efter småjusteringer og koordinering blandt FØ'erne var ​befalingsmænd og meninge klar til at Fange Staben.

Aftenen og natten bød på bevogtning af BSO og en stor ildkamp.
Søndag morgen blev Staben udsat for et udsat for et uventet angreb og hus for hus blev Tovby, indtaget af den angribende styrke og fjenden nedkæmpet.

Formålet med weekeden var at vi skulle have det sjovt, vi skulle udfordres og vi skulle lære noget. Målet blev opnået og som bonus fik vi håneretten overfor Staben.

En stor tak skal lyde til Mads, Jecob, Søren og Jens fra HVK KOL, Paw fra HVK HAN og endeligt Kristian fra HVE 283.

Tak for hjælpen og en fed weekend!  Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224