Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Brian Nordqvist på job

Tur til det sønderjyske.

En lille tur til den Dansk /Tyske grænse i det sønderjyske.
Fredag den 30/6 Kørte en lille flok fra kompagniet (Jannik, Saxe, Staal og Pia) mod den grønne grænse i det sønderjyske for at besøge Brian Norqvist, hvor han har sit virke i lige uger.

05-07-2017
​Det jo ikke kun den blå grænse der skal havde besøg fra kompagniet, så vi havde valgt at tage en lille tur til det Sønderjyske for at besøge Brian.
 
Pia hentede Saxe og Staal, og kørte ud til Jannik hvorfra vi satte kurs mod det jyske kl. ca 9.45. Efter en køretur med nogle enkle stop, (der skal jo spises) landede vi ved grænseovergangen i Padborg kl. ca. 13.30 hvor Brian var på vagt.
 
Han tog pænt imod os, viste os lidt rundt mens han fortalte hvordan deres vagter foregik der nede. 
Da Brians vagt var færdig kl. 15.30, kørte vi en tur rundt og fik forevist de andre bemandede grænse overgange ved Frøslev og Kruså. Der sker jo noget mere på de overgange dernede end på den blå grænse, da der kommer biler hele tiden, så der var rigtigt meget at se på, også fordi de Tyske myndigheder har indført pas kontrol ved på deres grænsen på grund af G20 topmødet.
 
Da vi var blevet vist rundt, kørte vi en tur til Rinkenæs, hvor grænsevagter og Politiet er indkvarteret på Benniksgaard anneks. Da Brian skulle dyrke lidt motion, benyttede vi andre muligheden for lige at hoppe i noget civilt tøj, og køre ned og se om grænsekontrollen nu også virkede som den skulle, og det gjorde den, begge veje 😊.
 
Da det var afprøvet hentede vi Brian og fandt et sted hvor vi kunne få lidt mad, og ca kl. 21.00 satte vi kurs mod Sjælland igen.
 
Det kan klart anbefales at arrangere nogle flere ture derover og det bliver der. Dog skal man ikke en kæmpe flok afsted, max 4, da opholdsrum ude ved overgangene er meget små. Det skal også nævnes at eventuelt besøg skal meldes opad via kommandovejen så Brian ikke får ballade.
 
Men ellers en rigtig hyggelig tur, til stor glæde for Brian.
 
Mvh.
 
Jannik, Staal, Saxe og Pia
 
 
 

Fakta

Grænsen mellem Danmark og Tyskland er på land i Region Syddanmark omgivet af de danske kommuner Tønder, Aabenraa og Sønderborg, og de tyske Kreise Nordfrisland og Slesvig-Flensborg i delstaten Slesvig-Holsten. Landegrænsen er ca. 60 km lang.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224