Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Deltager fra POHVK Næstved på landsøvelsen

POHVK på landsøvelse

Politikompagni Næstved deltog i landsøvelsen med hele 7 m/k. Folkene blev enkadreret i 2. bevogtnings kompagni Næstved 2. deling og selvfølgelig 2. gruppen.

08-06-2016
​Vi startede fredag kl. 1830 på HJVGRD Næstved, hvor der blev udleveret våben og anden udrustning. Derefter kørte vi mod Fyn, dog med et lille holdt i Korsør.

Fra Korsør gik det mod Fyn hvor vi mødte resten af bataljonen, hvorefter vi kørte i samlet trop til Brikby i Oksbøl. Vi ankom ca. kl. 0130 og fik anvist hvor vi skulle sove.

Vi skulle op tidligt lørdag og gøre klar til kamp. Der blev udgivet befaling, kampstilling blev forevist og så var vi igen med krigen.

Der var i løbet af dagen uddannelse i bl.a. afsøgning af rum med FX våben og bemanding af adgangs kontrol post, kun afbrudt af alameringer når modstanderen kom for tæt på.

grp-ovl2016-1.jpg

Der var grill om aften der dog blev afbrudt, da modstanderen valgte at angribe midt i maden. Der blev kigget lidt da der blev råbt alamering, men så gik det også stærk med at få nedkæmpet modstanderen, vi skulle jo forsvare Brikby og det gjorde vi.

Det var en god øvelse og vejret var fantastisk. Nye folk blev testet af som gruppefører og næstkommanderende og de klarede det fantastisk. Selvfølgelig er der altis npget at arbejde med, men det jo derfor vi træner hele tiden.

Søndag skulle vi op kl. 0400. Der blev spist morgenmad og gjort klar til forskydning til Fredericia til den store parade hvor Dronningen ville kiggede forbi.

Et fantastisk syn at se over 5000 hjemmeværnsfolk samlet til denne historiske parade.

Håber at vi fremadrettet kan stille mange flere folk til til disse øvelser.

Så derfor kender du nogen der kunne være interesseret i medlemsskab af hjemmeværnet er det bare at få dem til at komme til vores infomøder.

Tak for en rigtig god weekend allesammen.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224