Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Eis Wolf 2015

Turen til Tyskland: Patrulje øvelsen ”Eis Wolf 2015”

Tekst af: Jens Christian Vinifred Kjeldsen
Foto af: Kenneth Qvist

24-03-2015
 
Vi var tre ”Qvist, Morten og Jens Chr.” som drog til Tyskland og ville vise, hvad vi havde af Natkamp udstyr i det Danske Hjemmeværn og som de kunne forvente at komme til at skulle kæmpe imod, når de skulle til Blå Negl i Danmark.
Vi havde lånt en af Hjemmeværnes nye køretøjer FIK ”Fleksibel Indsats Køretøj” for at prøve om den kunne bruges til langtur, - den blev pakket efter alle kunstens regler ;)
  Billede1.jpg  Billede2.jpg
Vi ankom til Heide torsdag aften, fik nøgler til værelserne, hvor vi fik besøg at Thomas J
Fredag morgen skulle vi møde kl. 0700 i cafeteriet til morgenmad, hvorefter vi gik over til SHfw H. Stuves kontor/bygning, hvor vi blev sat i gang med at sætte markerings strimmel op til parkerings pladsen, som de skulle bruge til deltagerne. Der skulle også fyldes nogle sandsække, som skulle bruges til de standere, som holdt markeringsstrimlen.
Vi hjalp til med at få styr på, hvad der skulle bruges til posterne på dagen, vi fik pakket vores bil med det vi skulle bruge på vores post, så var det bare at komme ud og se det sted, hvor vores post skulle være.
Der var tre tipier, som vi fik oprettet til vores underbringelse. I en af dem fik vi sat varmen op og trukket kabel fra en generator. Den blev gjort rigtig hyggelig og behagelig i den kulde, som der var - ca. minus 9 grader.
Billede4.jpg Billede5.jpg
Vi fik sat et sløringsnet op, så de kunne komme i læ, de stakler som kom til posten.
Billede6.jpgBillede7.jpg
Vi fik prøvet stillingen af - jo den virkede. Vi fik grupperadioerne (Sepura) til at virke, så vi kunne få kontakt til hinanden, nu vi ikke var i nærheden af hinanden. Fik lavet staden, fik hentet flere batterier og ja en elkedel på tilbud til at koge vand  - dejligt ikke. 
Billede8.jpgBillede9.jpg
Så blev øvelsen sat i gang og ja vi var klar, men der kom ingen. Der gik timer og der kom ingen til posten, men der var mange i nærheden af posten. De kom bare ikke ind. Vi var ved at blive desperate og tænkte: ”de kan ikke finde posten”. Derfor satte vi knæklys op, så de kunne se, at der var noget. Men stadig kom ingen til posten! Så begyndte vi at gå ud og se efter dem, så vi kunne få dem ind på posten, og der kom nogle, men de skulle til en anden post, så de gik videre .... Endelig efter 4 til 5 timer kom der en patrulje til posten - så begyndte det at køre. Natten igennem byttede vi, så to var på post og to i tipierne. De to i tipierne skulle dog gå lidt rundt og se aktive ud, når der var en patrulje på posten. Det var skide koldt, men sådan var det jo.
 Vi blev færdige med natten og der kom en pause fra kl. 07:00 til 11:00, hvor man kunne sove, hvis man ville. Da klokken blev 07:00 kom der morgen mad, som Thomas havde været så venlig at lave til os. Den bestod af varme pølser, røræg, bacon, varm kaffe, juice, the, brød og en masse pålæg og ost - der var så meget, at man ikke kunne bestemme sig for, hvad man ville have.
Billede10.jpgBillede11.jpg
Derefter drog vi på skift ind til Heide for at komme på wc og i bad og så retur for at hvile til klokken blev 11:00, hvor patruljerne ville komme frem til kl. 16:00
Her i mellem skal det siges at vores tyske kollega Gabi, som hjalp os med at holde skibet flydende, havde lavet et godt portræt af Morten i sne ...
 Billede12.jpgBillede13.jpg
Da klokken blev 16.00 pakkede vi ned og gjorde klar til at køre ind til Heide, efter vi havde fundet ud af, at i en FIK skal man huske at oliefyret ikke kører på service batteri, men på bilens batteri L
Vi fik afleveret, hvad vi havde lånt, hvorefter vi gik på vores kammer og fik et bad og gjort klar til at være med til præmie overrækkelsen. Efter en hyggelig aften gik vi i seng - stod op igen søndag morgen, fik morgenmad og madpakke, sagde farvel til vores tyske venner og kørte igen mod Danmark.
Dette var enden på en rigtig god weekend med tyske venner.
 
Tekst af: Jens Christian Vinifred Kjeldsen
Foto af: Kenneth Qvist

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring