Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Foto følger

PO Roskilde på GRØN alarmeringsøvelse

POHVK Roskilde er netop hjemvendt fra en lærerig øvelse i Jægerspris, hvor overskriften var: Alarmering, Bevogtning (6003), Skydning og Højt Humør.

10-10-2017

Fredag startede med en UMS-alarmering af hele kompagniet. Vel ankommet til stillestedet blev der oprette AKP og udsendt patruljer i området. Resten af aften bød på det sidste teori og pakning af udstyr, således at vi kunne være klar lørdag morgen. Herfra var der forskydning til Jægerspris. Ved vores ankomst, blev en spejdergruppe sendt i forvejen for at observere mod objektet. Efterfølgende blev objektet afsøgt, og kombattanter nedkæmpet.

Der fulgte nu undervisning i oprettelse af hhv. Nærsikringsposter og Nærforsvarsstillinger. Efter disse var oprettet, nåede enheden at gennemføre en prøvealarmering, inden den egentlige bevogtning af objektet fandt sted. Her blev deltagerne udfordret i afvisning af nysgerrige sjæle, notering og videreformidling af hændelser via såvel 371 radioen og Sepura. Afslutningsvis fik AKPen kampføling; alle mand røg ud i deres respektive huller, og fjenden blev nedkæmpet.

Efter endt nedbrydning  og vedligeholdelse, var der behagelig indlogering i Jægerspris Lejren, hvor der til alles glæde var varme i tørrerummet ….. og opredte senge på stuerne, som alle var blevet moderniseret.

Søndag morgen stod den på feltskydning i Jægerspris skydeterræn En feltskydning som var meget anderledes end hvad vi har prøvet længe. Skydeprogrammet bestod nemlig i skydning fra køretøj, vel at bemærke kørende. Super oplevelse, ikke mindst på grund af  den veloplagte organisation, som tog mod os på skydebanen.


Herefter gik turen hjem gården, hvor der som sædvanligt stod på vedligeholdelse og aflevering.

Endnu engang bevidste PO ROS, at de selvfølgelig kan meget mere end trafikregulering.

Tak for en god oplevelse, det er bestemt ikke sidste gang jeg skal med på kompagniets øvelser!


Deres udsendte, CC

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring