Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En af de erfarne kampsvømmer har erhvervet sig bronze og sølv og gør nu klar til guldmærket.

Kampsvømning i Skive badeland

Har du lyst til at udfordre dig selv med noget sjovt og spændene, så kom til kampsvømning tirsdag aften den 12 maj, eller en af de efterfølgende tirsdage i Skive badeland. 

11-05-2015
Tirsdag aften den 05 maj 2015 var 19 Hjemmeværnssoldater samlet i den ny renoverede svømmehal i Kulturcenteret i Skive.
Her var soldater i alle aldre fra 21 år til sidst i 60’erne mødt op for at aflægge prøve til bronze, sølv og guldmærker i kampsvømning.
 
Hjemmeværnssoldaterne er iklædt badebukser/badedragt, kampuniform, og støvler.
En frivillig ved navn Tina er udvalgt til at agere offer og skal reddes i land af prøvetageren. Hun er iført uniform, støvler og en mindre taske. Hun ligger og plasker rundt i vandet, og når hun ’panikker’ og forsøger at kravle op på prøvetageren, skal denne forholde sig roligt og skubbe hende langt nok væk til at være uden for fare. Efterfølgende skal prøvetageren svømme om bagved hende og bjerge hende hen til kanten af bassinnet. Prøvetageren skal derefter kravle op af bassinnet uden at slippe taget i hende og trække hende op af vandet.
 
                            Her ses en af prøvedeltagerne i fuld færd med at tage sølvmærket.
 
Alt dette er blot en lille del af mærkeprøven. Kravene til indholdet, længden og sværhedsgraden af prøven varierer alt efter hvilket mærke, man ønsker at tage. Man skal dog have taget bronzemærket for at kunne avancere til sølvmærkeprøven, og ligeledes skal man have taget sølvmærket for at avancere til guldmærkeprøven.
 
Stemningen i svømmehallen er rolig, da de frivillige er koncentrerede om deres forestående prøve eller fokuserede på den igangværende.
 
Prøverne er fordelt over 6 dage i april og maj. De første fire afholdes i Kulturcenter Limfjord i Skive. I guldmærkeprøven indgår der bl.a. spring fra tremetervippen, men da der ingen vipper er i Skive, afholdes de sidste to prøvedage i Durup, sydvest for Skive.
 
Mærkeprøven i kampsvømning afholdes en gang om året.
Dette års arrangement er tilrettelagt af fungerende chef  Else Marie – bedre kendt som ’Søster´ – og Kent Vestergaard Laursen fra Politikompagni Skive-Krabbesholm.
 
Ønsker du at forsøge dig med kampsvømning, sker tilmelding på HJV.dk eller til Else Marie på tlf: 72 42 06 62
 
Skrevet af Tine Torp-Madsen
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring