Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tina Søgård Jensen, Flemming Jensen, Mikael Bach er godt gående.

Næste stop Nijmegen marchen

Politihjemmeværnskompagni Skivekrabbesholm er ikke bleg for at tage en udfordring op, og igen i år deltager tre seje hjemmeværnsmænd og kvinde i den hårde Nijmegen march. Kontrol marchen blev i weekenden 15 - 17 maj 2015 gennemført ved Grænse marchen.

19-05-2015
Lørdag morgen kl 04:30 ringede vækkeuret og så var det ellers op og i gang, der blev skovlet morgenmad ned og så kørte bilen til Kruså skole. Vi startede med, at gå kl 06:00 og holdet lagde hårdt ud, det kunne mine små ben ikke helt følge med til, så jeg måtte sætte farten ned, indtil de var varmet godt op. Jeg hentede dog holdet ved første rast, som lå ca 10,5 km ude, og kunne derfra følges med holdet. Rast 2 lå på omkring de 18 km, hvorfra vi skulle gå i en sløjfe, hvor vi ville møde rast 3 og så ende tilbage på rast 2, som så også var rast 4. Fra rast 4 begyndte det at regne, hvilket absolut ikke var særligt motiverende... Men i mål kom vi, våde og næsten uden vabler.
Søndag startede igen kl 04:30 og igen gik der lige lidt inden lægmusklerne også kunne følge med. Jeg fik en god start, men det gik hurtigt ned ad bakke efter rast 1, jeg mistænker til stadighed, at min sok lavede komplot imod mig, så ved ishuset, som ligger mellem rast 1 og 2, blev støvlen taget af og imens en tørstende sodavandsis gled ned, blev vablen under hælen ordnet af vores kære cykelordonnans. Nogle vil nok undre sig over, at der kl 9:30 en søndag formiddag sidder 20-30 soldater foran et ishus og lapper is i sig, med største velbehag, men det var godt vejr og vi havde trods alt været oppe i godt 5 timer på daværende tidspunkt! Nå, men vi kunne jo desværre ikke sidde der hele dagen, så der var ikke andet for end at komme op på hesten igen, vablen gik jo ikke sig selv varm. Og varm blev den, så tempoet igen kunne blive sat op. Rast 2 og vi var nu halvvejs i mål, ikke at det var den store motivationsfaktor, 20 km mere af det her?!? De må da være bims. Rast 3 blev overstået i en ruf, det var alt for koldt at sidde stille - vi nåede halvvejs til rast 4, da det begyndte at regne, heldigvis skinnede solen, så det var ikke helt så slemt, som dagen før. Da vi endelig nåede rast 4, efter at have forceret den famøse grus plads med gratis zoneterapi, blev der serveret kold Cocio og varme pølser, hvilket løftede modet hos mange, det er bare super ærgerligt når man ikke kan lide pølser, så må man nøjes med kold Cocio og kold kartoffelsalat 4,5 km til mål og regnen var stilnet af - holdet var igen samlet og vi kunne endelig se en ende på kontrolmarchen! Og hvordan var det nu lige det var? - Vi starter hurtigt, sætter farten op undervejs og slutter af med en spurt! Og spurte det kunne man (nærmest) godt kalde det, i hvert fald i vores tilstand, for da vi nåede til lyskrydset 100 meter før mål, var det til de gjaldende toner af "When the Danes go marching in"! 2 dage, 80 km og 7 vabler senere var kontrolmarchen ved grænsen overstået - hele holdet kom med igennem og vi kan vist alle nikke genkendende til, at det har været en hård tur, for nogle mere end andre. Samtidig har det også været en god tur, hvor man virkelig kunne mærke, hvad det vil sige at have et hold, som står bag en og løfter en, når man mest af alt har lyst til, at ligge sig i rendestenen og give op! Nu er Nijmegen næste stop - så vi ses derude og god vind til alle jer som skal gå i Slagelse!
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring