Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stabskompagniet på beredskabscertificering

Soldater fra stabskompagniet er nu certificeret til beredskabsstyrke 2022

18-10-2021


Endnu en weekend har stået i hjemmeværnets tegn - det er jo de bedste af dem ikke?

Weekenden har stået på certificering til Hjemmeværnets Beredskabsstyrke 2022, som distriktet har gennemført to styk af på Flyvestation Tirstrup. Søndag deltog stabskompagniets patruljedeling, personel fra staben og kompagnichefen selv.

Det blev en dag med udfordring og læring på flere områder, bl.a. da bevogtning måske ikke lige er det første hverken patruljen eller staben griber til. Men det er dog en helt vital del af hjemmeværnet værktøjskasse, som flest mulig skal kunne biddrage til. Dagen og certificeringen er heldigvis en mulighed for personligt at finde ud af, hvor niveauet er endt henne af på skalaen, med mulighed for at tage hjem og rette på de ting, der måtte kræve det.

At der også skal være læring indbygget i momenterne er en tydelig prioritet fra kontrollanterne i deres opgave. Det handler om at de ved, at alle der går derfra har nået et tilfredsstillende​ niveau. Også med de små justeringer, der kan laves under øvelsen, og ikke mindst når soldaterne træner videre i deres enheder. 

Efter godt 8 timer med opgavemarch og bevogtning kunne distriktschefen lykkeønske endnu et certificeringshold af soldater klar til at stille til Beredeskabsstyrke 2022.

Kompagnichefen selv er også glad for sine folks deltagelse og håber, at endnu flere fra kompagniet og dets enheder tager kampen op enten allerede i år, til den kommende restantcertificering (se nedenfor), eller til næste år.

Restantcertificering 2021 - søndag d. 21. november

Certificeringen er personel der enten ikke har kunnet eller har nået at tilmelde sig de øvrige certificeringshold. ​​​

Du kan kontakte KC (sthvkejy-kc@hjv.dk) for at få styr på, om du har de nødvendige Q'er og nødvendig udrustning. Og så skal du tilmelde dig på HJV.dk her: ​aktivitet på HJV.dk


Andre kommende aktiviteter (og link til tilmelding)

Skydebane d. 23. oktober 2021

Kompagniaften d. 3. november 2021

Kontor- og kammeraften d. 24. november​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring