Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Hvem er vi

Hvem er vi?

 

Stabshjemmeværnskompagni København har adresse på Svanemøllens kaserne, Østerbro i København.

 

Vi løser Hærhjemmeværnets kerneopgaver, som er overvågning, bevogtning, sikring, kamp fra stilling og støtte til det øvrige Totalforsvar og støtter desuden Danmarks civile myndigheder, for eksempel Politi, SKAT og Beredskabsstyrelsen.

Vi var f.eks. med til at afvikle en del af de praktiske forhold omkring sikkerheden ved præsident Bushs besøg i 2005, COP15 og senere i forbindelse med afspærring af et større skovareal, ved Søndermarken og Frederiksberg Have efter attentatforsøget mod Lars Hedegaard.

Vi afholder løbende uddannelse og øvelser for at vedligeholde vores kompetencer.

Vores særkende er engagement, fælles ansvar og kammeratskab. Vi lægger vægt på kvalitet og dybde i vores aktiviteter og har fokus på den enkeltes uddannelses- og udviklingsønsker.

 

Organisation

Opgaverne bliver løst af medlemmer, der har forskellige forudsætninger med hensyn til kompetencer, alder, aktivitetsniveau og krav til fysisk udfoldelse.

Som medlem en man sammen med 8-10 andre i en gruppe, der sammen med 2-3 andre grupper/tropper indgår i en deling på ca. 30.

Kompagniet har for tiden af

1 Kommando Deling

1 Logistik Deling  

1 Stabsdeling

2 Bevogtnings delinger

1 Politideling

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224