Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Tjenesten som logistikbefalingsmand foregår primært i hjemmeværndistriktets tænketank; planlægningscentret, men vi har stadig støvler på!

Vi søger to erfarne Logistikbefalings-mænd/-kvinder til Hærhjemmeværnsdistriktet Købehavns kommandostation!

Vil du yde en indsats med logistisk planlægning ved hjemmeværnets indsættelser, og vil du være med, hvor beslutningerne tages?
Så er det muligvis dig, vi leder efter. Læs mere her!

12-06-2016

af Lars Christiansen, KN/CH FRIVST

Hærhjemmeværnsdistrikt København er i rivende udvikling og står foran en lang række nye og omfattende opgaver ved hjemmeværnets indsættelser. Særligt i planlægningscentret står vi med udfordringer, der kræver flere engagerede og dygtige stabsbefalingsmænd, herunder to Logistikbefalingsmænd.

I planlægningscentret, som er tænketanken på Distriktets kommandostation, arbejder distriktets faste officerer, stabsofficerer fra den frivillige stab samt frivillige befalingsmænd fra stabsdelingen tæt sammen i et spændende og hektisk miljø, hvor der er rig mulighed for faglige udfordringer på mange forskellige niveauer. Plancentret er aktiveret ved større planlægningsopgaver forud for større indsættelser og består af en lang række specialister, der bestrider nøglefunktionerne.

 

Vi søger 

Stabskompagniet søger to logistikbefalings-mænd/-kvinder til stabsdelingen, som er under opbygning. Stabsdelingen består af i alt 24 frivillige medlemmer af hjemmeværnet.
En løjtnant, 9 stabsbefalingsmænd (sergenter og oversergenter) samt 14 menige.

I det daglige fylder egen uddannelse, øvelser og det almindelig hjemmeværnsliv, som i enhver anden hjemmeværnsenhed. Men når stabsdelingen er indsat på kommandostationen, er Logistikbefalingsmanden primært placeret i Planlægningscentret (PLANC) ved siden af Transportofficeren, som dennes nærmeste hjælper. Sekundært vil du alt efter situationen, kunne få opgaver i Situationscentret og på den fremskudte kommandostation.

Vi mangler to logistikbefalingsmænd med funktionsgrad som henholdsvis oversergent og sergent, der i det daglige referer til stabsdelingsføreren, men når stabsdelingen er indsat på kommandostationen, vil referer til transportofficeren og stabschefen.

 

Du tilbydes

Du bliver en del af en kommandostation i et Hærhjemmeværnsdistrikt med en meget høj parathed og som altid er klar til at levere til de mange nye udfordringer og store opgaver som tilstedeværelsen i landets hovedstad København medfører. Senest er vi begyndt at øve os i at indsætte distriktets beredskabsstyrke i rammen af ”særlig hjælp”, og derfor skal vi fremover være endnu skrappere i planlægningsarbejdet.

Udviklingen i hjemmeværnets opgaver betyder at uddannelse i nye og mere dynamiske stabsprocedurer og tørtræning fylder meget lige nu. Du tilbydes at blive en central person i denne udvikling, hvor du vil få stor indflydelse. Den frivillige stab og stabsdelingen tæller både helt nye, såvel som erfarne stabsrotter, så der er helt sikkert også plads til dig, der bare har mod på noget nyt.

Samtidig er du medansvarlig for at stabsdelingen leverer kompetente og rutinerede stabshjælpere til støtte for arbejdet i distriktets kommandostation, hvorfor der forestår en udfordrende og fortløbende daglig opgave med rekruttering til, fastholdelse og uddannelse af stabsdelingen således at der altid kan leveres en høj kvalitet. Og endelig bliver du én af en flok glade, engagerede og dygtige hjemmeværnsfolk med en utrolig bred erfaring fra både det civile liv og fra mange forskellige funktionsveje i hjemmeværnet.

 

Det forventes

I et stillingsopslag som dette, kan man ønske sig meget, men det vigtigste i dette opslag er, at du har lyst, tid og ressourcer til at indgå i på en kommandostation med en meget stor parathed, der gør, at vi ”næsten” altid kan samle en funktionsdueligt kommandostation på meget kort tid.

Du er formodentlig allerede befalingsmand i hjemmeværnet og har erfaring med en logistikfunktion. Alternativ har du måske en fortid i forsvaret eller forsvarets reserve og medbringer måske erfaring og/eller kompetencer omkring logistik fra civil uddannelse/beskæftigelse.

Din personlighed er altafgørende og et højt smittende humør er en vigtige egenskab. Du har det godt med at være rolig og robust i orkanens øje, ligesom gode kommunikations- og samarbejdsegenskaber er helt uundværlige egenskaber. Dit engagement og vilje til at skabe resultater, kombineret med egenskaber som grundighed, overblik og vedholdenhed, er afgørende forudsætninger for din succes i funktionen.

Du er som medlem af hjemmeværnet naturligvis villig til at tage både funktionsrelateret og gradsrelateret uddannelse indenfor en rimelig tidshorisont, samt i øvrigt deltage i de opgaver der løbende stilles til stabsdelingen og til dig som logistikbefalingsmand specifikt. Anvendelse af moderne IT er og bliver, i stadig stigende grad, et vilkår for stabsarbejdet, hvorfor du bevæger dig rutineret rundt i det digitale univers.

Har dette fanget din opmærksomhed og vil du høre mere, skal du være velkommen til at kontakte os for en nærmere snak. 

Tino B. Hansen                                                                            Lars Christiansen
Fg. chef for Stabskompagniet                                                    Chef for den frivillige stab

Tlf.: 3141 5036                                                                            Tlf.: 4074 4103

Fakta

Hærhjemmeværnsdistrikt København og Stabskompagniet har domicil på Svanemøllens Kaserne, København

 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224