Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En kampvognsdeling giver ilden fri i Oksbøl Skyde- & Øvelsesterræn. Åben Hede 2019

Varm og vellykket udflugt til Oksbøl

Det var de store smil, der var fremme, da STABSKOMPAGNIET gennemførte den årlige "Firmaskovtur" for kompagniets soldater.

Af KN Rasmus Franck

26-06-2019

​Igen i år gik STABSKOMPAGNIETS firmaskovtur til Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn på Kalles Mærsk Hede ved Blåvand. Anledningen var Åben Hede og forventningerne var høje. Ti af kompagniets soldater havde valgt at lade sig friste og at dømme udfra de glade - og måske lidt for solbrændte ansigter - levede oplevelsen fuldt ud op til forventningerne.

 

 Stilletid var klokken 0600 og da køretøjerne var klargjort og soldaterne opsiddet, gik turen vest på, tværs over Danmark. Det er en lidt længere tur, men solen skinnede og humøret var højt.

Vel ankommet på Heden kunne vi konstatere, at vi langt fra var de eneste, der synes, at tungt militært materiel og kraftige eksplosioner er værd at bruge en søndag på. Der var MANGE mennesker i Oksbøl denne solbeskinnede søndag.

Og vi blev på ingen måde skuffede. De mange udstillede køretøjer og de mange stande fra Forsvarets regimenter og organisationer var spændende at besøge og der blev også tid til en ekspedition ned i en af Atlantvoldens føringsbunkere.

Efter frokost, som blev indtaget i den interimistiske KFUM bod, startede dagens egentlige hovedattraktion; Feltskydningen.

En imponerende total-oplevelse med både nye og gamle køretøjer, F16 luft-til-jord angreb, tunge morterer og store sprængninger. Eneste kritikpunkt må være, at det var alt for hurtigt overstået.

 

 Det var andet år i træk, vi besøgte Åben Hede, men det bliver overhovedet ikke sidste gang. Vi var ti soldater afsted i år, vi kan sagtens være flere.

Fakta

​Åben Hede er en årligt tilbagevendende aktivitet arrangeret af Danske Artilleriregiment i Oksbøl Lejren.

 Seneste nyheder

Udnævelser

19-11-2019

Info om info

17-11-2019
 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224