Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bevogtningsdelingen klar til kamp
​Bevogtningsdelingen klar til kamp! Foto: Lars U. Josefsen

Boris Skydning 2015 blev en succes.

Fredag den 13....Måske ikke den mest betryggende dato at starte afsted på skydelejr på, men når selskabet er godt, er alting godt.

14-11-2015

For den lille gruppe på 6 mand og en kvinde, fra BEV-DEL-STHVK-SEJ, der drog mod Borris skydelejr, en stormfuld aften i november, var det en ny oplevelse... nogen havde personlige erfaringer fra tidligere, men for gruppen, var det første chance for at arbejde sammen, på denne måde.


Afslapning i sovesalen. Foto: Lars U. Josefsen


Vi ankom og blev indkvarteret og det lykkes endda nogen af os at få lidt søvn. Næste morgen var der morgenmad og klargøring, inden appel, kl 0745. Vejret havde bedret sig lidt og efter en peptalk og kort info om hændelserne i Paris, aftenen før, blev vi sendt til de biler, der skulle transportere os rundt i terrænet.

Kort efter var vi igang. 
Weekendens program var en blanding af enkeltmandsskydninger og gruppeskydninger. Enkeltmandsskydninger var under varierende og udfordrende omstændigheder: Løb til standplads, varierende skuddistancer, lysomstændigheder og andre små krølle på skydefærdighederne, som vi ikke har mulighed for at prøve til daglig.
Gruppeskydningerne var endnu mere udfordrende, da det krævede en masse taktiske bevægelser og kommunikation, som vi ingen erfaring havde i. Selvom det var lidt at komme på dybt vand, var skydeleder og sikkerhedsfolk meget hjælpsomme og vi fik nogle rigtige gode oplevelser med hjem.
 

Madpakken nydes efter skydning. Foto: Lars U. Josefsen
Lørdagen sluttede med mørkeskydning, hvor teknikken desværre drillede på den første bane vi var på. Men på næste bane, fandt vi ud af at mørkeskydning er en svær diciplin. På trods af lys under hver skive og andet lejlighedsvis lys, gav det ikke mange træffere. Klart noget der bør øves mere... :-)
Søndagen startede med oprydning på stuerne og morgenmad, inden appel... Det var gået noget nemmere med at sove, for langt de fleste denne gang. Formiddagens program var både en enkeltmands-, en gruppeskydning og sluttede af med en enkeltmandsskydning der gav mulighed for at score broncemærket. Selvom det kun var en fra gruppen, der tog et sådan med hjem, var det stadig en fed oplevelse... Udfordringen i at finde målene og skifte sigtehøjde, når de "tilfældigt" dukker op, på afstande mellem 20 og 375 meter i ujævnt terræn, var større end man skulle tro.
 

Klar til mørkeskydning. Foto: Lars U. Josefsen

Tilbage i lejren, overfaldt vi madpakkerne, fik renset geværer og fjernet det værste mudder fra støvler og uniform, inden vi fandt en FIK, der kørte mod Vejle. Hjemturen gik med hyggesnak om de forskellige slydninger og oplevelser... og så blev der blundet seriøst.

Alle var glade for forløbet. De ting vi havde haft succes med og de ting der var gået knapt så godt, giver os en masse mod til at tage imod de trænings- og øvelses muligheder, som vi bliver budt i løbet af det næste år, så vi kan være endnu bedre forberedt til Borris 2016
 
RED: Lars U. Josefsen

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224