Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Branden på Fredericia havn
​Branden på Fredericia havn - tankene afkøles for at undgå eksplosion

Fredericia havn i flammer

Stabskompagniets folk blev indsat for bevogtning af området i forbindelse med tankbranden på Fredericia havn

06-02-2016

​Onsdag aften kl. 21:20 opstod der brand i tank med gødning på Fredericia havn. Branden bredte sig til tanke med palmeolie. Det satte brandvæsenet og beredskabsstyrelsen over for en af de sværeste opgaver siden branden i Seest.

Sirenen lød i Fredericia og området tæt på Fredericia havn blev evakuerret til en skole på grund af eksplotionsfare. Andre beboere skulle holde vinduer og døre lukkede og stoppe ventilation samt lade være med at opholde sig i rum der vender ned mod havnen.

Torsdag morgen kl. 06:50 blev KC Jens Brogaard varslet for at indsætte folk til at bevogte området omkring branden. Alarmeringsplanen kom frem og nu skulle førerne kontaktes for at varsle deres folk for at støtte til bevogtningen. En opgave som blev besværliggjort af at flere var på vej på arbejde. Alligevel indsatte vi 15 torsdag formiddag, hvilket gjorde at bevogtningensopgaven blev løst.


 Delingsfører Annette Lorensen beretter om sin oplevelse af indsatsen:

Alarmering kl 7:30 ang brand i Fredericia. STHVK SEJ stilte med 6 m/k inden for kort tid efter alarmering. 

Opgaven lød på at forhindre uvedkommende trafik på Strandvejen.  Dette kan give mange sjove episoder: Bilist der snakker i telefon overser afspærring og er ved at kører hjemmeværnsmand ned, inden han blev stoppet  (kunne ikke forstå hvorfor han ikke måtte kører hvor han ville).

En skulle lave uvending, men en anden bilist ville overhale, og kørte derfor ind i bilisten, der blev dirigeret rundt.  Konklusion: Folk er ikke gode til at vente og samtidig orientere sig i trafik.
Folk er også utrolig nysgerrig til fods og prøver mange gange, at komme igennem afspærring som politiet har sat op. Markering blev bare lagt til siden, og så kunne man bare gå. MEN den gik ikke 😉
God dag med højt humør og godt vejr.


Her lørdag eftermiddag er der fortsat bevogtning af området omkring havnen hvor oprydningen pågår med blandt andet fjernelse af tank, som væltede ned over Strandvejen i Fredericia.

Der skal lyde en stor tak til alle som deltog i bevogtningen af området på Fredericia havn.

Opgaver som sådanne er vi jo skarpe til at støtte Politiet med og dejligt at se at vi var parat når det gælder.

KC Jens Brogaard

 

 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring