Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

KC Julehilsen 2016

Kompagnichefens julehilsen til alle i Stabskompagniet. Et spændende og godt år er snart slut.

21-12-2016

Tak for en fremragende indsats i 2016.

Forhåbentligt er julehumøret i top og gaverne klare til at ligge under juletræet. Nu er det min tur til at bringe alle i stabskompagniet denne julehilsen for at sige tak for et fremragende samarbejde i 2016.

Vi har været igennem et år med flere store oplevelser og udfordringer. I foråret var fokus rettet mod den store landsøvelse i starten af juni måned på Hansen Berg og Kolding Storcenter. Vi skulle være klar til at servicere distriktet og tilknyttede kompagnier med logistik, underbringelse og støtte i forbindelse med forplejning – i alt over 600 personer. Vi var det kompagni med flest deltager og det er jeg naturligvis meget stolt af. For mig er det en weekend jeg vil se tilbage på med stolthed, da alle I som deltog, gjorde en kæmpe indsats for at vores opgaver blev veludført til alles tilfredshed. Det kan vi være stolte af.
Jeg skal hilse fra distriktschefen og bringe de varmeste julehilsner fra MJ Thomas Pedersen, som i sin julehilsen bringe en hilsen fra Politidirektøren for Sydøstjylland som siger tak til distriktet for den fremragende indsats der er leveret i 2016. En indsats som har betydet frigjorte ressourcer for politiet til andre vigtige opgaver såsom bekæmpelse af kriminalitet.
Året 2016 vil også blive husket på igangsættelse af den store sparerunde med omstrukturering af både logistik og årsværket (fast personel) for at kunne spare omkring 80 millioner, som vi desværre ikke fik lov at beholde i egen organisation da der skal findes penge til indkøb af nye fly. Der er en moderniseringsproces i gang af hjemmeværnet, som naturligvis giver udfordringer på mange områder, men vi skal være glade for at vi fik lov til at beholde nuværende distriktsstruktur. En kamp som særlig stabskompagniet bidrog til. Til september 2017 vil distriktsdepotet være fortid, da forsvarets depoter skal servicere os i fremtiden. Hvorledes det kommer til at fungere i praksis vil vi snart komme til at høre om. Men os i hjemmeværnet er jo omstillingsparate selv om det kræver mere uddannelse og træning.
Fra 1. januar kan kompagnierne selv deltage i at uddanne nye soldater samt gruppeførere, da ny uddannelsesstruktur lanceres. En planlægning som pågår for at give nye medlemmer en hurtige gennemførelse af den lovpligtige uddannelse.
Mange har i 2016 gennemført deres førstehjælp samt fået deres K7 skydning så man kan deltage i vagttjeneste. Det har jeg fået ros for af distriktschefen i forbindelse med evaluering af kompagniet produktionsmål. Den ros vil jeg naturligvis bringe videre til dem som har gennemført uddannelserne. Nogle har også forstået vigtigheden af at gennemføre HJV.DK grundkursus, men vi er bestemt ikke i mål på dette felt.
Jeg har nu nået pensionsalderen og skal i den forbindelse takke af som KC. Det er på sin måde vemodigt efter at jeg har haft nogle spændende og dejlige år som chef for stabskompagniet.  Men efter som jeres kommende KC Bjarne Andresen har tilbudt mig NK funktionen for en periode er samarbejdet på ingen måde slut. Ved vores nytårsparole den 5. januar håber jeg på rigtig mange har mulighed for at deltage, når jeg overgiver fanen. Der vil også blive uddelt årstegn denne aften.
Til slut vil jeg sige tak til dig og din familie for forståelse for den indsats der gives kompagniet som frivillig.
Jeg ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår.
Glæder mig til vi ses i 2017
 
Jens H. Brogaard
Kompagnichefen
 
 

Fakta

Husk at tilmelde dig til Nytårsparolen 5. januar.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224