Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kvindelig garder på vagt på "Amalienborg"

2022 øvelse med Livgarden


Så er HJV atter med, når Livgarden kalder på assistance

27-03-2022


Den Kongelige Livgarde har mange opgaver, og en af kerneopgaverne er at passe på den kongelige familie og de steder, hvor de måtte opholde sig.

Til det brug er der brug for momenter - indspillere, der kan spille forskellige roller.

2Q_GD_sloeret.jpg

For når man står på vagt som garder, skal man i sin tankegang kunne omstille sig med det samme fra at være ceremoniel til pludselig at være operativ.
Det kræver øvelse, og Hjemmeværnet (HJV) stiller op hver gang med både momentstyrker samt politihjemmeværn og meget mere.

Andre samarbejdspartnere er politiet og Brandvæsnet samt ambulancetjenesten.

Politi_sloeret.jpg 

BrandV.jpg

Der var kort fortalt: "gang i den".

Stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster var også med deltagere, og vi blev "anholdt" flere gange. For eksempel var der et par fulde svenskere, der på en eller anden måde havde forvildet sig ind i en slotshaverne. Her måtte de tililende gardere selvfølgelig sikre sig, at de blev tilbageholdt, så politiet kunne udspørge dem.

Et andet eksempel på en HJV soldat fra Stabskompagniet, der blev "anholdt", var en mand, der opfattede sig selv som værende sikkerhedsvagt - og en sådan har "selvfølgelig" (?) en pistol​ synligt på sig. Også her måtte politiet ind over, og han blev "anholdt".

MrA_sloeret1.jpg
Og sådan gik fire dage med at indspille til garderne, og tilbagemeldingen er, at man igen har været meget tilfredse med HJV soldaternes indsats og entusiasme i opgaveløsningen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring