Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Chefens nytaarshilsen


Læs chefens hilsen til jer alle

31-12-2020

​​​

(du kan også vælge at hente hilsenen som PDF ved at klikke på linket Chefens_hilsen_2020.pdf)


Chefens hilsen 2020

Endnu et år er ved at rinde ud. Jeg ved godt, at jeg sidste år sagde, at det havde været et ekstremt år for os hjemmeværns-soldater. Men 2020 har været - om noget - et endnu mere ekstremt år. Vi har ikke kunne mødes, og mange af vores aktiviteter har måtte aflyses. Samt at hele Danmark nærmest har været i undtagelsestilstand.

STKMP har igen i år vist, at vi kan tænke selvstændigt og har en finger med på pulsen!

Kommandodelingen (KDO DEL) var i februar den store motor i LRGNE's signal øvelses-setup, hvor vi gik tilbage i tiden. Vi indhentede de gamle relæstationer til VHF radiokæde.

 

Det blev et par lange uger før øvelsen, men så sandelig også efter! Vi lærte en masse under øvelsen, og selv en gammel E-MEK måtte bøje sig i støvet for det, der var gravet op; og den afstand vi kunne række med?!

 

Alt dette medførte, at der i sommerferien fra LRGNE og HJK´s side blev trykket på den store "depot knap", og der blev udleveret VHF relæer til alle HD i regionens ansvarsområde. Ydermere var der tilgået to relæer til KDO DEL i STKMP. Det betyder, at der nu er noget at arbejde med, og noget at kunne nø​rde med!

 

Med det håber jeg på, at vi kan få gjort det sjovt at "gå til HJV" endnu engang. Og at man tager ejerskab for sit hjemmeværn!

 

STABS delingen har i 2020 dedikeret sit arbejde til SITAWARE samt det sikre netværk: E-NET.

SITAWARE er kommet for at blive, og STABS delingen har vist, at den er klar til at udnytte samt udforske alle aspekterne i programmet. Der er, ligesom alt andet der bliver arbejdet med i STKMP, lagt mange HJV timer i at blive bedre, og uddanne sig i brugen af SITAWARE.

 

Det vil i det nye år også være en opgave, der har prioritet, og der vil blive brug for resten af STKMP til at støtte op om opgaven!

 

MOTOV har igen vist, at de suverænt lægger timer i deres hjemmeværn. De har endnu engang formået at holde deres, nu endnu mere slidte, materiel ved lige, så de holder den skarpe operative profil, som de står for. Deres deltagelse i øvelse Brave Lion har givet genlyd i resten af HJV for deres professionelle optræden og ageren. Indskrænkelserne har dog vanskeliggjort deres fremmøde timer, men jeg ved, at der har været et underliggende netværk, der har plejet og styrket deres enhed.

 

LOG delingen har fået nye lastbiler, men igen på grund af indskrænkelserne har det været svært at udøve deres funktion. Alligevel har det ikke holdt dem tilbage i at arrangere et førstehjælpskursus inde i en skydebanedag - inklusive et pistolomskolings-kursus til forsvarets nye SIG Sauer pistol.

 

Jeg håber at 2021 bliver året, hvor LOG delingen får nye opgaver og helt andre muligheder. Der er i hvert fald planlagt et samarbejde med 4NSE om at støtte med "frie hænder på rattet" ved diverse kørselsopgaver. Dette kræver dog en del omskoling til andre køretøjer, som ikke findes i HJV. Der er jeg sikker på, at LOG delingen nok skal finde ud af at løfte den opgave!

 

Til slut vil jeg gerne takke alle nøglepersonellet/Specialisterne for det arbejde og ikke mindst de timer, der bliver lagt i STKMP. Jeg er stolt af at kunne høre om kompagniets bedrifter ude i den store HJV verden, og nok er jeg chefen, men det er alle jer andre, som er rygraden i STKMP.

 

Nu vil jeg slutte min hilsen med at ønske et Godt Nytår til jer alle, og tak til jeres pårørende for lån af jer.

 

                                                              Med venlig hilsen

 

                                                               Jens Peter Illum

                                                                     Kaptajn

                          Chef for Stabshjemmeværnskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring