Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Lastbil ledes på plads på vej til BSO

Kompagniaktivitet


Kompagniet rykker ud

26-11-2021


I weekenden den 19-20.november rykkede Stabskompagniet ud - og vi gjorde det taktisk.

For at kunne opnå et Q for aktiviteten var det nødvendigt, at tingene foregik efter bogen … så det gjorde vi!

Alle (ja, du læste rigtigt: ALLE) fik et gevær i hånden, og så blev der ellers gjort klar til kamp; endda med brug af huskeordet FALKHUSE – så vi var helt sikre på, at alle havde styr på deres våben og udrustning. Der blev herefter givet en 5-punkts befaling af LOGDF Uffe.

5-punkt_sloeret.jpg

5-punkts befaling


Selvom vi er et Stabskompagni, hvor vi specialiserer os i at styre al logistikken på vegne af distriktet samt etablere og facilitere​ distriktets kommunikation, så skal vi også kunne passe på os selv.

Weekenden overordnede tema var derfor BSO – eller Beredskabsområde.

Helt basalt med hvordan man som soldat gør klar til kamp eksempelvis.

Hvordan vi gør klar forud for indrykning ind i et BSO - herunder hvordan vi rekognoscerer mod stedet?!

Hvordan kommer vi frem til BSO'et, og hvordan var det lige med lys og lyddisciplin og meget mere, når vi engang endte ude i BSO'et?

Lastbil_2_2.jpg


Lektionen var omfattende, men folkene fra LOGDEL og KDODEL var interesserede deltagere på øvelsen. LOGDF er Uffe en inspirerende underviser, og selvom vi havde en feltration, så gjorde det ikke noget, at LOGDF Uffe og KDODF Lars havde sørget for smurte sandwich samt sørget for varm kaffe. Selvom det er grøn tjeneste, må der godt være lidt velfærd.

En af aftenens bedste debatemner var faktisk, hvordan man kommer på toilettet i et BSO? For hvad gør man lige, når nu ikke der er en "Böhmisk gulvvase" i nærheden? Man følger "bogen" og afsætter et område til at løse opgaven. Samt definerer hvordan det skal benyttes. Det bragte en masse nyttig viden frem – og en masse smil på læben.

Vi fik lært, hvordan vi forskyder i dagslys og i mørke. 

aftenforskydning2.jpg
Og vi lært, hvordan det at etablere kommunikation med vores signalmidler kan være en udfordring – men det skal løses!

Det var rart at få luft under vingerne igen, efter at Hjemmeværnet har haft så meget bøvl med Corona nedlukning og meget mere.

Tak for LOGDEL DF Uffe og KDODEL DF Lars for at arrangere en god weekend.

ubndervisning2_sloering.jpg

Uffe_underviser_sloering.jpg

lastbil_1_1.jpg

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring