Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Lille hjemmelavet collage omkring Blå Vagt uddannelsen ved Livgarden

Uddannelse med Livgarden


Den Kongelige Livgarde har igen uddannet et hold gardere

16-07-2023


Som forberedelse til at kunne bestride vagttjenesten ved de kongelige slotte og palæer, uddanner Den Kongelige Livgarde (LG) deres soldater i det, der kaldes "Blå Vagt uddannelse".

I juli måned 2023 foregik uddannelsen hen over fire dage.

Det går ud på at udsætte garderne for mulige scenarier, som de kan komme ud for ved deres tjeneste eksempelvis på Amalienborg. De eksponeres for eksempelvis fulde folk, mistænkelige tasker, voldelige personer, psykisk syge mennesker, turister, kærester der skændes højlydt og voldeligt, ildebrand i en bygning, hjertestop og personer med sukkersyge, der bliver dårlige samt civile anholdelser og meget, meget mere … alt sammen noget, som allerede ER forekommet i Livgardens vagttjeneste i nyere tid.

Og til at assistere sig har den frivillige GARM ved HD Nordsjælland Stig påtaget sig opgaven at samle en stor del af støtteelementet i forbindelse med uddannelsen. Således er der mange frivillige med – spændende fra rigtige politifolk, brandvæsen, andre støtter same selvfølgelig en stor gruppe hjemmeværnsfolk – flest ved HDNSJ, men også Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster er med.

Her et par pluk fra forfatterens møde med forskellige tilstedeværende myndighedspersoner:

 politi_HJV_sloer.jpg Brand_HJV_2-sloer.jpg

Og undervejs mødte forfatteren en gammel bekendt, som er overkonstabel 1 i Livgarden, Jørgen. Han havde valgt at være med som moment - han er nemlig også gammel HJV mand:

OKS1_Joergen_regn_sloer.jpg

OL Michael fra HDNSJ udtaler i den forbindelse, at han er glad for, at så mange HJV soldater fra flere distrikter støtter op om arrangementet, som i HJV regi ledes af HDNSJ og frv. GARM Stig.

Det er spændende og lærerigt at se, hvor mange udfordringer der kan være i en bevogtning, så også vi hjemmeværnsfolk får uddannelse med hjem i "bagagen".

Her et par billeder mere fra dagenes aktiviteter:

 Hjerteslag_Sloer.jpgAkut hjertestop midt på "slotspladsen" - hvad gør man så?


Drage_Sloer.jpg 

Roeg_LG.jpgBrand i bygning - samtidig med at en festdeltager i sjov dragekostume står på "slotspladsen"


All_sloer.jpg​​​

På billedet ses politi, brandvæsen, gardere samt HJV personel samt CH HDNSJ Michael

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring