Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bootcamp i Jægerspris 10. Maj 2017

Nyhed om Bootcamp 2017

19-07-2017
BOOTCAMP Jægerspris 10 MAJ 2017

Af Jytte Egede Saabye, HIST

  Det var bidende koldt, da deltagerne i BOOTCAMP 2017 mødte op i Jægersprislejren, den 10 MAJ til uddannelse i GME-F for fast personel, militære såvel som civile. 

Dagen inden havde STHVK LRGNE mandskab til opgave at få det hele klargjort. Vi startede fra SVKS tidligt tirsdag morgen, pakkede bilerne og begav os til Jægerspris. Efter et besøg på sikkerhedskontoret kørte vi til skydeterrænet for at tjekke om planen for arrangementet stadig holdt. Efter en hurtig gennemgang blev der tid til at gennemføre en Q givende skydning på pistolbanen. Vi forlod pistolbanen med en god fornemmelse at alt skulle nok klappe den næste dag, ja og en del Qer blev det også til. Dejlig mulighed for at skyde med pistol.

 

Stabskompagniets personel har haft nogle travle dage med at forberede ’slagets’ gang. Alt var – som sædvanligt - grundigt forberedt, lige fra pakning/udpakning af materiel og opstilling af det. Skydebanerne skulle være sikkerhedsmæssige forsvarlige. Der skulle udarbejdes en bevogtningsplan for området, og sidst, men ikke mindst, skulle der sørges for logistik og forplejning til alle.

 

De fleste af deltagerne havde deltaget i en BOOTCAMP før, så de vidste, hvad der skulle ske, og de så frem til at møde ’gamle’ hjemmeværnskammerater igen til en god dag. Ja, - og humøret fejlede ingenting. Alle var så glade.

 

Ved adgangskontrollen blev deltagerne fordelt på 8 hold i en rotationsplan, hvorved alle holdene ville komme ud til alle banerne. Der var pistolbane, 600 m bane, SF-bane, m.m. Førstehjælp var der også, ligesom en samarbejdsøvelse. Vejret holdt sig indtil sidst på eftermiddagen, hvor det øsede ned. Deltagerne på skydebanerne blev virkelig våde, men det blev taget med godt humør.

 

Alle øvelsesresultaterne blev samlet til en pointberegning

til afgørelse, om hvem og hvilket hold, der var bedst. Det vigtige var dog, at du deltog og gjorde dit bedste – og også havde en god dag.

  
 Og så var der lige en oprydning bagefter. 

Stor ros til stabskompagniet fra deltagerne ved den efterfølgende middag, hvor skydepræmierne blev overrakt af KC Johnny Hestehave. 

Fakta


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224