Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Om Kompagniet

Topbanner

Om Kompagniet

​​​​

Virksomhedshjemmeværnets stabskompagni
 
Kompagniets primære militære opgave er at støtte Frivillg stab i deres virke under Regioner eller Distrikter og deres enheder under landsdækkende indsættelse foruden at støtte det lokale Distrikt i det daglige og operationelle virke og Virksomhedhjemmeværns enheder under løsning af de militære opgaver.
 
Herudover skal kompagniet yde støtte til Danmarks civile myndigheder, for eksempel Politi, SKAT, Beredskabsstyrelsen og danske samfundsvigtige virksomheder.
 
Kompagniet består af distriktets frivillige stab, en kommandodeling, en stabsdeling, en bevogtningsdeling samt et Informationselement og et Uddannelseselement

 
Alle medlemmer af Virksomhedshjemmeværnet har gennemgået en militær grunduddannelse samt specialistuddannelse i forhold til opgaveløsning for vores samarbejdspartnere. Opgaverne der løses er overvågning af og sikring, af danske samfundsvigtige virksomheder. 
 
I de seneste år har Hærhjemmeværnet herunder personel fra virksomhedshjemmeværnet været på internationale missioner sammen med Forsvaret, eksempelvis i Afghanistan, Irak og Kosovo.
 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring