Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Linda lige inden befalingsudgivelsen

Øvelse i bevogtning af Baneterræn

En af de øvelser vi længe har haft planer om var at gennemføre øvelse i bevogtning på Holstebro banegård.

08-09-2014
I den forgangne weekend gennemførte vi bevogtningsøvelsen på baneterrænet.
I øvelsen deltog bla nogle fra POHVK HARDSYSSEL samt deres ledelse og politiet kiggede forbi.
 
Det er ikke den lætteste opgave at løse. Dette skyldtes at før man kan ”indsætte” personel i løsningen af en bevogtningsopgave skal enhedsuddannelserne jo være i orden – således at man overlever hvis situationen bliver så tilspidset at man kommer i ildkamp.
 Bykamp 1,1.png

Afsøgning af baneterræn - pause grundet passerende tog 

Med andre ord så er uddannelserne af en HJV soldat skruet sammen i stil med et kniv.
Den lovpligtige uddannelse danner selve håndtaget på kniven.  Men håndtaget kan ikke stå alene. Der skal kobles den livsvigtige uddannelse på i at kunne overleve i en kamp situation. Det vil med andre ord sige enhedsuddannelsen i kampeksercits og formationer.
Jo flere uddannelser man knytter på kniven så bliver den til sidst om dannet til et multitool. Der efter gælder det jo bare om at anvende det rigtige redskab på multitoolet.


Bykamp 2,1.png

 
Vi gennemførte samtidig med øvelsen et lokalt hvervearrangement 
Dette følger meget godt i tråd med den ”gyldne tråd” vi forsøger at gennemføre i KMP: ”HJV tjeneste skal være sjovt, udfordrende og lærerigt” – kombineres disse vil vi få meget motiverede HJV soldater der er klar til at løse alle på lagte opgaver. 
I øvelsen anvendte vi en del af multitoolets funktioner. Bla: ”kampeksercits og formationer”, ”forskydning”,”overvågning”, ”beredskabsområde”, ”bevogtning”, ”kamp fra stilling”, ”objektnærsikring”,”angreb”, ”3 forskellige signaluddannelser”, ”førstehjælp”, ”skydning” mm. og naturligvis ”færden på baneterræn”
En af de opdagelser jeg som instruktør virkelig fik øjnene op for var hvor kanaliserende terrænet er. Det er næsten umuligt at udfolde en gruppes fulde kampkraft uden at havne i hegn eller bryde sikkerheden for ophold på baneterræn.
Og vi er slet ikke færdige med at fylde funktioner på multitoolet. Funktonerne på toolet skal jo både udbygges og holdes ved lige så de ikke bliver sløve.
 
Flot Arbejde
Af Ivan Højlund, 03 MAR 13
Stor tak til Brinth for den fine artikkel og hans store arbejde med instruktionen. Også stor tak til alle der kom og deltog i UDD og alle de andre funktioner der skulle til for at weekenden blev en god og begivenhedsrig 3 dage ud af kalenderen, flot. Jeg er stolt over jeres gå på mod og jeres gode omgangstone, skulle der have været knoppede ord imellem, så sker det når tingene går stærkt, focus bliver sløret og dagen blevet lidt for lang, det hører sig til når man er engageret. Flot fundament vi har lagt til at bygge videre på frem i året og hver i sær er i med til at være fundamentet og jeg ser en flot og solid bygning for mit øje med jer som kammerater. Stort knus fra Ivan
 
(øvelsen blev gennemført i slutningen af februar 2013)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224