Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Se hvad du gik glip af - Krig i stor skala

Vi har den forgangne weekend gennemført ”krig i stor skala”.
Dog var deltagelsen slet ikke så stor som kompagnicheferne havde aftalt. Faktisk var vi kun VHK-HOL samt 2 andre tilmeldte (VHK-ÅRH og VHK-ØST)

08-09-2014
 
 
Indøvelse af GRP fremrykning under føling med fjenden på nært hold 

 
Gennemgang af Sikkerheds- og øvelsesbestemmelserne 
 
Vi skal hilse fra OPU02. Desværre kunne hun ikke finde dig…
 
Af samme årsag til passede vi aktiviteten til antallet af deltagere således at vi gennemførte hele Lørdagens program i en udvidet udgave.
Søndagens program har vi valgt at udsætte (ikke aflyse) til et senere tidspunkt da vi vurderede at udbyttet ikke ville være tilstrækkelig set i forhold til anvendte resurser med så få personer.
 
Selve indholdet af søndagens program var allerede indarbejdet i lørdagens uddannelse således at vi udover enkelt dele gennemførte en et-parts øvelse med figuranter og alligevel kom igennem alle øvelsesdelene. 

Føling Bagfra 
 
 
Søren, Frank og oversergent PH 
Bla blev det konstateret i løbet af dagen
- at ”kampeksercits under fremrykning på flad mark inkl hængsel højre/venstre” bliver meget sværere når man på monterer et terræn med grøfter, træer, diger, skøvhjørner og lign.
- Det er svært at tænke klart når man gik fredeligt og roligt langs et skovhegn og så pludselig springer der en håndgranat som der i eksplosionen sårere 2 mand fra gruppen som ligger og skriger og man opdager at fjenden ligger få meter væk – Hvad er det nu lige at førstehjælpens første punkt er? – ”Stands ulykken” dvs. ”nedkæmp fjenden”
 
Under en bevogtningsøvelse på baneterræn fandt vi ud af hvor kanaliserende et baneterræn er når man samtidig under kampen skal overholde at sikkerheden ikke overskrides. Af den årsag lærte de frigørelsesmetoden ”canadian tunnel”.
- Det er jo meget læt…men da de så blev lukket ind på ”baneterrænnet” som i dagens anledning var forklædt som en meget tæt granskov så var det pludselig meget svært og uoverskueligt.
Men i praksis er det den eneste frigørelsesmetode der virker på baneterræn når man skal tage højde forhegn, kørende tog, stærkstrøm, sporskifter og meget mere. 

Skriftlig FØHJ prøve 
I forbindelse med GME førstehjælpsdelen var der nogle spørgsmål der manglede svar:
7. Hvad er trykhastigheden ved hjertemassage?
”Trykhastigheden skal være mindst 100 men ikke over 120 tryk pr minut”
9. Hvornår alarmeres 112 ved drukneulykke?
”Børn… fortsætter man HLR (30/2) i 1 minut før der ringes 112” (der står ingen tid ved voksne)
14. Hvad skal man undgå ved bjørneklo…
”… Sollys forstærker virkningen af plantens gift.”
15. Hvad er førstehjælpen ved næseblod?
” … Anbringes med hoved let fremover…”
17. Hvad er ”schok”?
”Schok er en livstruende tilstand hvor den nødvendige blodcirkulation ikke længere kan opretholdes. Dette kan ske ved stort blod- eller væsketab, udvidelse af blodkarrene eller nedsat hjertefunktion.”
19. Symptomer på blodprop i hjernen er bla.?
”Lammelser i dele af ansigtet, i arme/ben, ofte halvsidige og evt. talebesvær”

Kommentarer

1.   Flot

Flot og godt gået at i der var med denne dag Selv var jeg arbejdsramt og ville meget gerne have været med rundt og se jeres indsats, håber det er en god appetit vækker til andre aktiviteter. Mvh. Ivan
 

 (øvelsen blev gennemført i april 2014)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224