Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tak for din fortsatte indsats

Et 10 årstegn i HJV kan betyde flere ting. For nogen bare et stykke metal, for andre et vidnesbyrd og en holdning til tjenesten. Her er et eksempel på det sidste.

02-02-2020

​​Af: LT K.H.Ophus

Vi er mange, der har været medlem af Hjemmeværnet i årerække, for hvem det er (en del af) vores livsstil. Og os, der har det, har nok alle gennem årene set en stor gennemstrømning af folk, som beklageligvis kun er medlem eller aktive i en ganske kort periode.
Dette kan jo godt ærgre en når man tænker over hvor mange resurser, der går til at hverve, uddanne og forsøge at lande/integrere en ny soldat.

10 år

DERFOR er det jo så meget desto mere glædeligt, når man kan opleve af chefen kan overrække et 10 årstegn til en soldat, der om nogen indkapsler det at være frivillige hjemmeværnssoldat. Og det gør Kenneth Sørensen. 

Som hjemmeværnssoldat kan man ligesom vælge 3 retninger. Man kan møde op og være geværskytter (som vi jo alle som udgangspunkt er). Så kan man vælge en lederrolle som officer. Sidst men ikke mindst kan man blive specialist. Og ser man på Kenneths HJV-CV nedenfor, har han netop valgt specialistvejen. Først ved at arbejdet meget med førstehjælp, og efter mange år med det, nu signaltjenesten. 

En mand med mange kvaliteter​

Men der ud over besidder han også andre væsentlige kvaliteter. Han kommer når man kalder og har gennem årerne deltaget i flere indsættelser. En frivillig organisation har i den grad brug for pålidelige folk, der kan stille op når der er behov for det. Han har skrevet en lang række artikler til hjv.dk/Sporskiftet/KMP facebook side, ligesom han gang på gang har stillet op som model til informationsmateriale.  Han har stået for aktivitet – både faglige, men også sociale ting, som da vi tog afsked med 115'eren. Han har deltaget i udsmykningen af Djursvang ved at male, rydde op og indrette. Sidst men ikke mindst, er han også en vigtig kulturbærer, der viser andre hvordan man er en god soldat og ikke er bange for at gå forrest

Det er folk med disse kvaliteter, der er med til at få organisationen til at virke. Så nok en gang, tak for din indsats Kenneth, det er meget værdsat.


Kenneth Sørensens CV i Hjemmeværnet:

  • ​2008: Startede i Posthjemmeværnet.  
  • 2009: Deltog i den sidste HG09 (Hjemmeværnets Gruppekonkurrence) og blev NK.
  • 2010: Kortvarig GF. Begyndte at opbygge sanitetsindsatsgruppe + NK/sanitetsindsatsgruppe.
  • 2011: Uddannet som sygehjælper.
  • 2012-2014: Gruppesanitetsmand.
  • 2014-2015: NK/GRP.
  • 2014-2016: Gruppesanitetsmand.
  • 2015: Nijmegen
  • 2016-2017: SIGBM, VHV Stabskompagni.
  • 2018: SIGBM kursus.
  • 2018-2019: Pause.
  • 2019-2020: SIGBM VHKSJA.

Undervisning i klase

Førstehjælp


Deltagelse i H.K.H. Prins Henriks begravelse


Forside på KMP blad



Foto: (på forsiden: Knudsen), øvrige: K.H.Ophus 



 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring