Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Skiverne sættes op. Foto: K.H.Ophus

Skydebanedag på Sjælsø Skydebane

Året blev lørdag for alvor skudt i gang på Sjælsø skydebane.

23-01-2021


Af: Rekspec 1-1, LT K.H. Ophus


Der har godt nok været lidt spredt fægtning, med et enkelt delingsarrangement og rensning af våben tidligere på ugen, men lørdag tog kompagniet for alvor hul på året. En dog kun lille del af kompagniets folk mødte frem for at vedligeholde deres skydefærdigheder. Hvor en lang række andre aktiviteter bliver aflyst, er skydning heldigvis stadig tilladt. Ud over skytterne og skydelærerne, mødte også KC fra et af andet virksomhedshjemmeværnskompagni og kommandodelingsføreren fra vores eget kompagni, kiggede forbi og viste interesse for skytterne og aktiviteten.


Skydelæreren startede med en lille lektion i grundlæggende balistik, hvor blev talt om træftpunkt ift. retningspunkt på forskellige afstande, hvordan der tages højde for det -  og ikke mindst hvordan skytten justerer disse for at ramme. En god lille genopfriskning. Herefter var det I gang med skydningerne. 


Men det lille hold skytter muliggjorde til gengæld, at der kunne laves 2 skydehold af 3 personer og der så derfor kunne gennemføres en hel del skydninger på ganske kort tid. Det gav også god plads på skudlinjen, hvor alle sikkerhedsafstande kunne overholdes - både jf. SIKKAV og Sundhedsstyrelsen, ligesom der blev holdt 100 meters afstand til skiverne. De 6 mand fik ud over deres K7, også prøvet en række mere interessante skydning. 

  

Om det er Corona forbehold, årstiden eller noget helt tredje, der afholdt flere fra at dukke op skal stå hen i det uvisse. Det afholdt dog ikke de fremmødte for at have en fin dag på den ny-​renoverede bane hvor der var god tid til at arbejde med tingene. ​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring