Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Travlhed trods nedlukning

Alt har været lukket ned, men alligevel har vi haft et par travle måneder. Læs chefens opdatering fra de sidste par måneder.

28-05-2020
​​​I starten af marts lukkede hele landet, og dermed også Hjemmeværnet ned. Alle ikke-kritiske aktiviteter i hele organisation – fra toppen, over region og distrikt og ned til kompagniet blev aflyst. Og så alligevel ikke. For mens de planlagte aktiviteter blev parkeret, blev der i den grad brug for os til at løse en række opgaver. Det betød at rigtigt mange af kompagniet folk, har haft nogle travle måneder.
 
6. marts kom den første melding om, at frivillige i Hjemmeværnet skulle bemande en Corona Hotline i JONSTRUP. Som altid stillede folk fra kompagniet op og bemandede telefonerne, KC var afsted som VO (vagthavende officer), ligesom vi havde folk med, der sad i adgangskontrol og senere bemandede porten ind til lejren.
 
Efter kort tid blev denne opgave dog overgivet til distriktets nye ”Corona-kompagni”, der består af fastansat personel. Også her er kompagniet repræsenteret, både med en af vores allerede aktive folk, men også med en soldat fra reserven, der begge har benyttet lejligheden til at gøre forskel.
 
Og mens Corona-opgaven således blev overtaget af det nye kompagni, har vi deltaget i en længerevarende indsættelse på S-togsnettet. I første omgang blev folk med udløbet Færden-på-banen-kursus i et effektivt forløb og sidenhen har indsættelsen kørt, parallelt med en række andre kompagnier.
 
Men uden mad og drikke duer heltene ikke, så også vores støtte/forplejningsgruppe har været i gang under indsættelsen. De har stået for forplejning både til folkene på objektet, men også til vores folk fra kommandodelingen, der har bemandet KSN fra Djursvang ifm. indsættelsen.
 
Så selvom alting har været aflyst, har vi nærmest aldrig haft så travlt!
 
Senest er der blevet åbnet op for aktiviteter i den vestlige del af Danmark, så nu nærmer vi os en tilbagevenden til en lidt mere normaliseret hverdag hjemmeværnsmæssigt. Ligeså snart der kommer en melding herom, vil alle blive informeret ad kommandovejen.
 
Indtil da – tak for jeres indsats i de sidste par noget anderledes måneder.

Læs mere om indsættelsen her​


Vedhæftede filer

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring