Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Udlevering af TYR

Så har de første folk fra kompagniet får udleveret TYR.

08-07-2020

​​​​Tekst og foto: DF Peter

Tirsdag aften var 5 medlemmer af 1 DEL på DIST, for instruktion i, og udlevering af det nye TYR sikkerheds og basis system.

Soldater der har gennemført certificering til beredskabsstyrken tilfredsstillende, er i pulje til udlevering af det nye system, som det bliver tilgængeligt.

TYR til beredskabsstyrken består af kampvest med både fragment beskyttelse og plader, der kan modstå op til 7,62 mm projektiler. Herudover et "bælte med plads til ekstra udrustning, som også har fragment beskyttelse. Sidst men ikke mindst en ny hjelm.

Systemet har mange tilpasning samt justerings muligheder og er derfor ikke lige til at samle, hvis man ikke har prøvet det før.
Derfor gik det meste af aftenen også med optælling af udrustningen, som kom for-pakket efter mål taget sidste certificerings øvelse og ikke mindst samling og tilpasning.

Heldigvis var der ud ​over instruktøren, nogle deltagere som havde prøvet det før fra Forsvaret.

I løbet af de næste 2 timer blev vesten samlet og justeret - nogle gode fif modtaget og erkendelse af, at man vist aldrig rigtig bliver helt færdig med at justere på udrustningen.

TYR er af gode grunde meget tungere end M96 basis systemet, noget som nok vil kræve træning og tilvænning i lang tid fremover. Det dog en betryggende tanke, at man nu er meget bedre beskyttet, skulle en skarp situation opstå.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring