Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Samarbejdet med JMTO/MOVCON fortsætter....

Joint Movement and Transportation Organisation (JMTO), beliggende på FSN Karup, lagde endnu en gang lokaler til et jernbanesikkerhedskursus.

03-10-2017

​I uge 39, gennemførte 27 mand fra JMTO samt tre sikkerhedsinstruktører fra kompagniet, "Færden på banen", det personlige sikkerhedskursus, som gør at man kan færdes i trafikeret jernbaneterræn mens man løser sine opgaver.

Der blev gennemgået flere forskellige cases, og deltagerne havde mange spørgsmål som instruktørerne skulle svare på.

Den efterfølgende praktiske gennemgang, blev gennemført på Herning station.

Der blev øvet, hvordan man hilser på de forbikørende tog og hvordan den korrekte sikkerhedsmæssige adfærd er, når man færdes i sporområdet.

Da JMTO også arbejder med at læsse panserede køretøjer op på togvogne, var det naturligt at snakke om fritrumsprofiler og togkørsel med særlige krav til både hastighed og vægt.

Alt i alt, en spændende og lærerig dag, for både JMTO og instruktørerne. 

Fakta

JMTO har til opgave at tilvejebringe og indsætte transport- og terminal-kapaciteter i forbindelse med strategisk transport, deployering, redeployering og genforsyning af indsatte enheder eller enheder på øvelse, nationalt og internationalt.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224