Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Søredning

Marinehjemmeværnet indsættes i forbindelse med redninger til søs. Når alarmen går til Maritime Assistance Service, aktiveres besætningen på det nærmeste Marinehjemmeværnsfartøj.

​Søredning

Marinehjemmeværn​et tilkaldes altid af Maritime Assistance Service.
 

Eftersøgning

En eftersøgning til søs sættes i værk, for eksempel hvis sejlere ikke er kommet i havn, når de var ventet. Det kan også være, at nogen har observeret en nødraket eller hørt et nødsignal, og det kan være andre større eller mindre katastrofer på vandet.
 
Når alarmen går til Maritime Assistance Service, aktiveres besætningen på det Marinehjemmeværnsfartøj, der ligger tættest på.
 
Marinehjemmeværnets frivillige er godt rustede til at søge efter nødstedte på havet.
 
Under eftersøgninger til søs skal der ofte etableres et effektivt samarbejde. Aktørene kan være mange, f.eks Søværnet, Flyvevåbnet, Politiet, Flyverhjemmeværnet og de kommunale kystredningsberedskaber.
 

Søredning

Redningsaktioner til søs indebærer, at besætningen er trænet i mange forskellige former for redning  f.eks. mand over bord, lystsejler eller windsurfer i havsnød, brand ombord, flystyrt i havet og skib på grund.
 
Besætningerne er uddannede til eksempelvis at:
  • Sejle ud med gummibåd og samle folk op af vandet.
  • Overføre tilskadekommende til en redningshelikopter.
  • Assistere ved slukning af skibsbrande.
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring