Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nytårsparole ved Politihjemmeværnskompagniet

Lørdag formiddag kunne chefen for Politihjemmeværnskompagniet Bornholm kaptajn Michael Stuhr byde velkommen til årets Nytårsparole til såvel fremmødte gæster og kompagniets personel.

29-01-2017
Kompagnichefen kunne oplyse, at det igen i 2016 har været et travlt år med mange forskellige opgaver, hvor der bl.a. var 47 indsættelser heraf 2 uvarslede. Om det er Bornholms skønne natur med flot havudsigt vides ikke, men der har i hvert fald været flere cykelløb afviklet i 2016.
Politihjemmeværnskompagni Bornholm har ydet 2.110,75 timer, fordelt på 288 personer, hvilket er på niveau på de forrige år.
En altid stor opgave er det årlige Folkemødet, hvor kompagniet igen løste en række opgaver i Allinge i et til tider hektisk ”miljø” og hvor personellet var belastet af, at skulle bære fragmentationsvest under opgaveløsningen.
Alle havde rigeligt at se til og med nogle lange vagter, men det er altid en stor fornøjelse at møde de store smil, når jeg kom rundt til de enkelte poster.
En anden stor opgave for kompagniet har været sammenlægningen af Stabs- og Politikompagniet, det har været en proces der har trukket ud, men det er nu lykkedes at finde en levedygtig struktur.
Ud over løsningen af ovennævnte opgaver finder Staben det prisværdigt, at den enkelte kan finde tid til uddannelse ved siden af havende tjeneste.
Kaptajn Michael Stuhr fremhævede en ganske særlig begivenhed i 2017 – nemlig den, at kompagniet kan fejre 50 års jubilæum den 1. oktober 2017. Hvad der helt specifikt skal ske er endnu ikke helt på plads, men festligholdes, det skal det i en eller anden form.
Der er forventeligt, at kompagniet i løbet af 2017 vil få udleveret de nye trafikreguleringsveste.
Efter kompagnichefens tale var det tid til at foretage nogle udnævnelser, overrækkelse af 10-20 års tegn og i forbindelse hermed oplyste kompagnichefen af Søren og Laurids begge har modtaget Commanders Coin.


Den Gyldne Hjelm.
Overrækkes til et medlem af kompagniet der har gjort en uselvisk indsats og vist engagement i tjenesten.  Det må man sige, at årets modtager har gjort og gør.
 
For at modtage hjelmen, skal grunduddannelsen være gennemført, den lov pligtige uddannelse skal være gennemført, Politifunktionsuddannelsen skal være gennemført. I år blev valget Søren Lauridsen – bedre kendt som Laurids er modtager af årets gyldne hjem, på baggrund af indstilling fra en enig stab.


 
 
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring