Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnets nye patruljefly: De Havilland Canada - Twin Otter (DHC-6-300)​. 

Farvel til Defenderen: Kontrakt underskrevet på nye fly

Flyverhjemmeværnet vil i fremtiden være hjemsted for to fly af typen De Havilland Canada - Twin Otter.

26-04-2023


Hangarerne hos Hjemmeværnseskadrille 270 kommer i fremtiden til at huse nye fly. Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har netop underskrevet en ny otteårig leasingkontrakt med det schweiziske firma Zimex Aviation Ltd. og fremtidssikrer derved Hjemmeværnets flykapacitet med to nye fly af typen De Havilland Canada - Twin Otter (DHC-6-300).


"Jeg er meget stolt og glad over, at Hjemmeværnets Flyvende Kapacitet nu fremtidssikres ved leasing af nye fly, som bringer evnen til observation op i superligaen. De frivillige soldater har demonstreret en professionalisme og et engagement, der aftvinger respekt hos alle de militære og civile myndigheder, der støttes 24/7 - året rundt. Det giver derfor rigtig god mening at satse på netop denne kapacitet, og med de nye flys øgede rækkevidde og forbedrede sensorer vil den operative effekt øges betydeligt," siger chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Kern Oddershede.

Twin Otter flyet vil give Flyvehjemmeværnet et fly, som er både større og mere robust i forhold til de opgaver, Hjemmeværnet udfører. Det bliver samtidig udstyret med sensorer og udstyr, som er mere tidssvarende.


Kontrakten på de nye fly mellem FMI og Zimex Aviation Ltd​. blev underskrevet d. 26. april med repræsentanter fra Flyverhjemmeværnets ledelse, luftoperationssektion og Hjemmeværnseskadrille 270. 


Ligesom de nuværende Britten-Normann Defender fly vil de kommende Twin Otter fly til dagligt hører til hos Hjemmeværnseskadrille 270 i Flyverhjemmeværnet, hvor de frivillige soldater ser frem til at få de nye fly i hangarerne:

"Vi er rigtig glade for, at FMI og politikerne har vist os den tillid, og har set at vi løser opgaver for forskellige myndigheder i samfundet og derfor vil lægge økonomi i en kapacitet, der en endnu bedre end den, vi allerede har. Det betyder meget for engagementet for de frivillige soldater, at de bliver mødt af den tillid, og det vil vi i eskadrillen gøre det bedste for at give tilbage," fortæller eskadrillechef for Hjemmeværnseskadrille 270, Michael Nielsen med flyvernavnet DOC. ​

Læs mere om de nye fly her.


De nuværende Defender fly har været en efterspurgt kapacitet og har været i luften i godt 6800 timer på opgaver herhjemme for Forsvaret, Politiet og en række andre myndigheder såvel som på internationale missioner ved den europæiske grænse.


De nye Twin Otter fly forventes at blive leveret i 2024.

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring