Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto

Indsat i Odder, Aarhus, Grenaa og Randers


Seks hjemmeværnskompagnier har på en uge været indsats i fire opgaver for politiet i Østjylland. Det var i byerne Odder, Aarhus, Grenaa og Randers.

26-03-2019

 

Af SG K . Gunnestrup (S9 HDEJY)

​Nå telefonen ringer hos vagthavende på distriktet, og det er Østjyllands Politi, så​ er det med at kunne stille skarpt: "Som vagthavende laver man en vurdering af opgavetypen: er det Politihjemmeværnet eller et områdekompagni der er brug for"?

Sådan beskriver Brian, Seniorsergent ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, situationen, når man som vagthavende besvarer opkaldet. "Man kan selvfølgelig også rådføre sig med politiet, for de kan anmode om, at det skal være politifunktionsuddannet personel, der er på opgaven".

Brian har i den forgangen uge, som vagthavende ved Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, haft sin sag for. Fire anmodninger om støtte fra pol​itiet i Østjylland har krævet hjælp fra seks underafdelinger (Læs: Hjemmeværnskompagnier).

Opgaven, politiet har haft brug for hjælp til, har været afspærring og overvågning i forbindelse med politiets arbejde. Indsatsen ser sådan her ud:

 

  • Skyderi i Odder d. 17. marts

Hærhjemmeværnskompagni Odder og Politihjemmeværnskompagni Aarhus støtter sammen Politiet i forbindelse med afspærring (Link).

 

  • Voldsom brand i industribygning i Brabrand d. 19. marts.

Politihjemmeværnskompagni Aarhus, Hærhjemmeværnskompagni Aros og Hærhjemmeværnskompagni Eshøj opretholder en længere afspærring for politiet i forbindelse med branden (Link).

 

  • Støtte i Grenaa efter brand i lejlighed d. 23. marts.

Hærhjemmeværnskompagni Djursland stiller klar med personel og logistik til afspærring af området (Link).

 

  • Ejendomsbrand i Randers kræver støtte d. 23. marts

Politihjemmeværnskompagni Randers står igen klar til at støtte politiet, da en brand i en ejendom​ kræver afspærring, så politiet kan arbejde (Link).

 

Når vagthavende har besluttet sin indsatsform, sender han stafetten videre til en kompagnichef eller en næstkommanderende i en udvalgt enhed. Her begynder planlægning og koordinationsarbejdet, da det er kompagnierne selv der skal kunne levere indsatsen og opretholde den indtil politiet afblæser.

Så ja - ​Det vi gør i dag, forbereder os på i morgen... www.vistillero​p.dk

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring